Која је вредност пензије смрти

<Х1> Која је вредност пензије смрти?

<п> Пансион за смрт је накнада за социјално осигурање које се исплаћује зависним Институту за осигурачене институте за социјално осигурање (ИНСС). Ова накнада има за циљ да обезбеди месечни приход члановима породице осигураника који су допринели социјалној сигурности.

<Х2> Ко има право на пензију смрти?

<п> да има право на пензију смрти, потребно је зависити од покојника осигураника. Посуде могу бити супружници, пратилици, деца млађа од 21 (или било које старости ако су неважеће), родитељи и неправенски браћа и сестре испод 21 (или било које старости ако су неважећи).

<Х3> Која је вредност пензије смрти?

<п> Вредност пензије за смрт варира у зависности од износа зависности и просечне плате покојника. Генерално, износ је 50% зараде од користи које је осигураник примио или би имао право да прими да ли је у пензији на инвалидитет на датум смрти. Ова вредност је подељена подједнако међу свим зависним члановима.

Међутим, ако је покојни осигураник већ примио неку врсту пензионисања, количина пензије смрти биће једнака количини пензије коју је примио или би имао право да прими да је жив.

<П> Важно је напоменути да вредност смрти пензије не може бити нижа од вредности тренутне минималне плате.

<Х2> Како затражити пензију смрти?

<п> Да бисте затражили смртну пензију, потребно је похађати Агенцију за пријаву или наруџбу путем Интернета, путем званичне веб странице Агенције. Потребно је представити документе који доказују смрт осигураника, услов зависног и односа зависности од покојника.

<п> Поред тога, важно је напоменути да пензија смрти има период рецепта, тј. Максимални период да затражи корист након смрти осигураника. Овај период се разликује у зависности од старости зависног и датума смрти.

<Х3> Закључак

<п> Смрт пензија је важна корист за осигурање финансијске сигурности умрлих осигураника. Количина ове користи варира у зависности од просечне плате осигураника и износа зависности. Да би затражили пензију за смрт, потребно је доставити потребне документе и поштовати период рецепта. Од суштинског је значаја тражити ажуриране информације од ИНСС-а да би се осигурао приступ овој корист.