Која је вредност пореза на имовину

<Х1> Која је вредност пореза на имовину?

<п> ИПТУ (урбани и територијални порез) је општински порез на који се годишње наплаћује у власништву урбане некретнине. Вредност пореза на имовину варира у складу са локацијом, величином и веном вредности имовине.

<Х2> Како се израчунава вредност пореза на имовину?

<П> Вриједност пореза на имовину израчунава Градска сала у којој се налази имовини. Генерално, израчунавање се врши узимајући у обзир вену вредност имовине, које одређује град на основу критеријума као што су изграђена подручја, локација и тржишне вредности.

<п> Поред тога, град се такође утврђује аликвота који се примењује на великој вредности имовине како би се утврдила количина пореза коју треба платити. Ова стопа може се разликовати у складу са општинским законодавством.

<Х3> Како платити ИПТУ?

<п> Плаћање пореза на имовину обично се може извршити у једној квоти, дисконтиран или у ратама неколико пута, у складу са правилима утврђеним градом. Ако не плати порез на имовину може довести до новчаних казни и камата и може довести до регистрације имовине у активном дугу.

<Х2> Шта се догађа ако не платим порез на имовину?

<П> Ако се порез на имовину не исплаћује у року који је утврдио Градска кућа, порески обвезник ће бити подложан новчаним казнама и каматама на доспјели износ. Поред тога, имовина се може регистровати у активном дугу, што може резултирати акцијама прикупљања, као што је извршење пореза.

<п> У екстремним случајевима, ИПТУ-ов неплаћање може довести до губитка имовине кроз поступак експропријације пореског дуга.

<Х2> Како се посаветовати о вредности пореза на имовину?

<П> Да бисте се посавелили са вриједношћу пореза на имовину, потребно је контактирати Градску вијећницу у којој се налази имовина. Генерално, могуће је направити ову консултацију путем веб странице Градске хале, информисање матичног броја имовине или власника ЦПФ / ЦНПЈ.

<П> Такође је могуће добити информације о вредности пореза на имовину путем књижице плаћања које је послао град, или лично похађање пореза одговоран за порез.

<Х2> Закључак

<п> Вредност пореза на имовину варира у складу са локацијом, величином и веном вредности имовине. Важно је бити свјестан рокова плаћања и редовно се консултује у пореском износу како би се избегле новчане казне и будући проблеми. Ако имате сумње, препоручује се контактирати Градску вијећницу.