Која је вредност тринаестог коришћења болести

<Х1> ТЕНТЕ ТРЕТНА ВРЕДНОСТ ПОМОЋ ЗА БОЛЕСТИ

<п> Бенефит за болест је корисност Национални институт за социјално осигурање (ИНСС) радницима који су привремено онемогућени за рад због болести или несреће. Ова корист се плаћа месечно, што одговара проценту плате доприноса осигураника.

<п> Међутим, многи људи сумњају у тринаестог боловања. Да ли је плаћен? Која је вредност? У овом чланку ћемо разјаснити ова питања.

<Х2> Тринаеста од користи за боловање

<п> Тринаеста плата, позната и као божићни бонус, гарантовано је право бразилским радницима савезним уставом. То одговара додатној плати исплаћеној на крају године, са циљем помагања у типичним трошковима овог времена, као што су божићни поклони и плаћање рачуна.

<п> У случају боловања, тринаеста је такође због осигураника који добија ову корист. Вриједност тринаестог дописује 1/12 (дванаест) збирних плата доприноса осигураника током године, с обзиром на новембар.

<п> Важно је нагласити да тринаести погодности боловања не исплаћује одједном, као и са тринаестом платом радника са формалним уговором. Плаћа се заједно са месечним порцијом болесног плата, тј. Осигураник прима количину користи плус тринаесто пропорционално.

Како израчунати тринаести додатак за болест?

<п> Да бисте израчунали вредност тринаесте болесне плате, потребно је додати све осигуране плате доприноса током године до новембра. Тада је ова вредност подељена са 12 да би се добила месечна вредност тринаести.

<П> На пример, ако је осигураник добио 1.200.00 болесника од 1.20000 болесника 10 месеци током године, укупни износ плате доприноса биће 12.000,00 УСД. Поделите ову вредност до 12, тринаести ће бити 1.000,00 УСД.

<п> Значајно је да је тринаеста болесна плата ослобођена пореза на доходак, тј. Не постоји попуст за порез на овај износ.

<Х2> Закључак

<п> Тринаести боловања је загарантовано право осигураника који добија ову корист. Износ одговара 1/12 плата доприноса осигураника током године, с обзиром на новембар. Важно је запамтити да се тринаести плаћа заједно са месечном рате боловања.

<п> Ако имате више питања о боловању или било којој другој корист социјалног осигурања, препоручује се тражење информација о званичној веб локацији ИнСС-а или контактирајте специјалисте на терену.