Која је вредност фине до ћелаве гуме

<Х1> Која је вредност ћелаве гуме у реду?

<п> Када је у питању безбедност у саобраћају, једна од најважнијих ставки које треба проверити у возилу су гуме. Они су одговорни за обезбеђивање приањања возила на земљу, пружајући стабилност и сигурност током вожње.

Међутим, многи возачи на крају занемарују одржавање гума, што може резултирати новчаним казни и чак несрећема. Један од најчешћих проблема је прекомјерно хабање гума, познат као ћелава гума.

<Х2> Шта се сматра ћелавим гумом?

<п> Према бразилском кодексу саобраћаја (ЦТБ), гума се сматра ћелавом када је дубина опсега бенда мања од 1,6 милиметара. Ова мера је важна јер је одговорна за осигуравање придржавања гума у ​​земљу, посебно у кишним ситуацијама.

<п> Када је гума ћелава, губи способност да испусти воду, што може резултирати аквапланирањем и губитком контроле возила. Поред тога, недостатак одговарајућих жлебова угрожава придржавање гума у ​​земљу, повећавајући растојање за кочење и ризик од скидања.

<Х3> Која је вредност ћелаве гуме у реду?

<п> према ЦТБ-у, возило возила са лошим гумама, укључујући ћелаве гуме, сматра се озбиљном прекршајем. Казна за ову прекршају је новчана казна од 195,23 Р53,23, поред губитка 5 бодова у лиценци за националну возачку возачку дозволу (ЦНХ).

<п> Поред тога, возило се може задржати за регуларизацију, тј. Може се пустити само након замене гума у ​​лошем стању. Ова мера је усвојена како би се осигурала сигурност возача и других корисника путева.

<п> Важно је нагласити да инспекција гума врши саобраћајне агенције, као што су савезне полиције за аутопуту (ПРФ) и државни саобраћајни одељења (Детарс). Стога је неопходно задржати гуме у добром стању, избегавајући новчане казне и осигурање безбедности у саобраћају.

<п> Ако у недоумици у саобраћајном закону препоручује се да се консултујете са ЦТБ или тражи информације од надлежних тела.