Која је друга најздравија храна на свету

<Х1> Која је друга најздравија храна на свету?

<п> Када је у питању здраво јело, важно је знати храну која доноси више користи нашем телу. Много пута чујемо о најздравијој намирници на свету, али знате ли шта је друга најздравија храна?

<Х2> Друга најздравија храна на свету: Спанаћ

<п> Спинацх се сматра другом најздравијом храном у свету због богатства хранљивих материја и здравствене користи. То је одличан извор витамина А, Ц, К, фолне киселине, гвожђа, калцијума и влакана.

<п> Поред тога, шпинат је познат по својој способности да ојача имуни систем, побољшава здравље очију, промовишу здравље костију и спречи хроничне болести као што су срчане болести и дијабетес.

<Х3> Предности здравственог шпината

<п> Редовна потрошња шпинака може донети неколико здравствених предности као што су:

<О ол>
<ЛИ> Побољшање здравља ока: шпинат је богат лутен и зеаксантином, антиоксиданти који помажу у заштити очију од оштећења слободних радикала.
<ЛИ> Јачање имунолошког система: Због присуства витамина Ц, шпинат помаже да ојача имуни систем, спречавање грипа и прехладе.
<ЛИ> Промовише здравље костију: шпинат је одличан извор калцијума и витамина К, хранљивих састојака неопходних за здравље костију.
<ЛИ> Превенција хроничних болести: антиоксиданти присутни у шпиниту помоћи да се борите против слободних радикала, спречавање хроничних болести као што су срчане болести и дијабетес.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> храњив храњив
<Хх> Количина на 100 г шпинат


<тди>
<Тр>
<ТД> Витамин А
<ТД> 469 МЦГ

<Тр>
<ТД> Витамин Ц
<ТД> 28 мг

<Тр>
<ТД> Витамин К
<ТД> 483 МЦГ

<Тр>
<ТД> Фолна киселина
<ТД> 194 МЦГ

<Тр>
<ТД> Ирон
<ТД> 2.7 мг

<Тр>
<ТД> Калцијум
<ТД> 99 мг

<Тр>
<ТД> Влакна
<ТД> 2.2 Г


<П> Као што видимо, шпинат је изузетно хранљива храна која би требало да буде део здраве и уравнотежене исхране.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>