Која је изборна година за градоначелника

<Х1> Избори за градоначелника: Шта је година избора?

<п> Избори градоначелника јављају се сваке 4 године у Бразилу. Важно је време за демократију, јер је то када грађани имају прилику да одаберу своје представнике општине.

<Х2> Изборни календар

<п> Изборни календар основа је Супериор Електорски суд (ТСЕ) и дефинише важне датуме за изборни процес. Избори градоначелника увек се одвијају прве недеље октобра, у непарним годинама.

<Х3> Захтеви за пријаву

<п> Да бисте се пријавили за положај градоначелника, потребно је испунити неке захтеве утврђене изборно законодавство. Међу њима су:

<О ол>
<ЛИ> Будући да је бразилски рођен или натурализован;
<ЛИ> Будите у потпуности остваривање политичких права;
<ЛИ> Бити повезан са политичком странком;
<ЛИ> Имати најмање 21 годину;
<ЛИ> Имајте изборну пребивалиште у граду у којем желите да се пријавите;
<ЛИ> Будите у току са изборним обавезама.

<Х2> Изборни процес

<п> Градоначелнички изборни процес укључује неколико фаза, од регистрације кандидатура на бројање гласова. Током изборне кампање кандидатима представљају своје предлоге и желе да убеде гласове да гласају за њих.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Корацирални кораци процеса
<Хх> Подаци


<тди>
<Тр>
<ТД> Регистрација апликација
<ТД> До 15. августа године у години избора

<Тр>
<ТД> Изборна кампања
<ТД> Од 16. августа године избора

<Тр>
<ТД> Дан избора
<ТД> 1. недеља у октобру године избора

<Тр>
<ТД> Прорачун гласова
<ТД> Истог дана избора


<Х2> Значај изборника градоначелника

<п> Избори градоначелника су основни за управљање општином. Градоначелник је одговоран за управљање градом, доношење важних одлука и спровођење јавних политика које директно утичу на живот грађана.

<п> Поред тога, градоначелник је такође одговоран за представљање општине у неколико случајева, тражећи ресурсе и партнерства која могу допринети локалном развоју.

<п> Стога је неопходно за бираче да буду свесни изборног процеса, знају предлоге кандидата и остваривање њиховог права на свесно.

<п> Надам се да ће овај чланак појаснити ваша питања о години избора градоначелника. Ако имате више питања, оставите га у коментарима!