Која је комуникативна сврха текста на 6 изумирања

<Х1> Комуникативне сврхе текста “6. изумирање”

<п> 6. изумирање је књига коју је написао Елизабетх Колберт који се бави кризом масовног изумирања који се тренутно суочавамо. Комуникативну сврху овог текста је да читатеље свесне и информише озбиљност ситуације и хитност деловања да би се избегла неповратна еколошка катастрофа.

<Х2> Масовна криза изумирања

КОЛЕРБЕРТ КОЛЕРБЕРТ истражује различите узроке и последице 6. масовног изумирања, што је убрзани губитак врста широм света. Истиче како људска активност, попут уништавања станишта, загађења и климатских промена, доприносе овом појаву.

<Х3> Хитност глуме

<п> Један од главних циљева књиге је преношење хитности деловања како би се избегла еколошка катастрофа. Колберт представља научне доказе и извештавају стручњака да покажу како изумирање врста утиче на екосистеме и, према томе, људски преживљавање.

<стронг> Свест и информације

<П> Коришћењем научних података и стварних прича, текст настоји да читаоце свесне важности биолошке разноликости и негативних утицаја људског деловања. Поред тога, пружа информације о мерама које се могу предузети за очување живота на земљи.

<Спан> Глобал Импацт

<п> Текст такође истиче да 6. дисолни изумирање није само локализовани проблем, већ глобални изазов који захтева сарадњу влада, организација и појединаца широм света.

<О ол>
<ЛИ> Уништавање станишта
<ЛИ> Загађење
<ЛИ> Климатске промене

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Узроци 6. изумирања
<Хх> Последице 6. изумирања


<тди>
<Тр>
<ТД> Губитак биолошке разноликости
<ТД> Неравнотежа у екосистемима

<Тр>
<ТД> Утицај на ланац за храну
<ТД> Пријетња људским преживљавању

<Тр>
<ТД> Губитак природних ресурса
<ТД> Екосистем колапс


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/екампле" ширине = "560" висина = "315" Фререборбидер = "0" Дозволи за дозволу>