Која је нормална вредност испита ЦА-125

<Х1> Која је нормална вредност испитивања ЦА-125?

<п> ЦА-125 преглед је крвни тест који мери количину протеина под називом ЦА-125 у телу. Овај протеин производи женски репродуктивни органи, попут материце и јајника.

<п> ЦА-125 се често користи као маркер тумора, односно као показатељ могућих болести повезаних са женским репродуктивним системом, попут рака јајника. Међутим, важно је напоменути да ЦА-125 испит није специфичан за рак јајника и може бити висок у другим условима, као што су ендометриоза, фиброиди материце и карличне упалне болести.

<п> Нормална вредност ЦА-125 прегледа може се разликовати у зависности од лабораторијске и старосне групе пацијента. Генерално, вредности испод 35 у / мл сматрају се нормалним. Међутим, важно је нагласити да сваки случај треба да појединачно процени лекар, узимајући у обзир и друге испите и симптоме које је пацијент представио.

<Х2> Када се тражи испит ЦА-125?

<п> ЦА-125 испит може да затражи лекар у различитим ситуацијама, као што су:

<О ол>
<ЛИ> Осумњичени карцином јајника;
<ЛИ> Надгледање пацијената са историјом рака јајника;
<ЛИ> Евалуација карличних маса;
<ЛИ> Надгледање третмана рака јајника;
<ЛИ> Надгледање упалних болести карлића;
<ЛИ> Ендометриоза прати -Уп;
<ЛИ> Мониторинг фиброида материце.

<Х3> Како је испит ЦА-125?

<п> ЦА-125 Испитивање се врши једноставном колекцијом крви, где се уклања мала количина крви из пацијентове руке. Затим се крв шаље на лабораторијску анализу, где ће се мерити ниво ЦА-125.

<п> Важно је напоменути да испит ЦА-125 није дијагностички преглед, тј. Није у стању да потврди присуство одређене болести. Користи се као додатак клиничкој процени и другим испитима, помажући лекару у дијагнози и праћењу одређених услова.

<стронг> Референце:
<О ол>
<ЛИ> <А а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц6686076/ "таргет =" _бланк "> хттпс: //ввв.нлм.них.гов/пмц / артицлес / ПМЦ6686076 /
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.маиоцлиниц.орг/тестс-процедурес/ца-125-тест/абоут/Пац-20393297 "Таргет =" _бланк "> хттпс: //ввв.маиоцлиниц.орг/ Тестови-процедуре / ЦА-125-тест / О ОФ / ПАЦ-20393297

<Реф> Слика: <а хреф = "хттпс: //ввв.фреепик.цом/вецторс/Медицал "> Медицински вектор креирао Фреепик – ввв.фрепик.цом