Која је планета врућа

<Х1> Која је планета врућа?

<п> Јесте ли се икад запитали која је најтоплија планета у нашем соларном систему? Ако је тако, дошли сте на право место! На овом блогу истражимо која планета држи назив “најтоплије”.

<Х2> Планет Венус

<п> Најпопуларнија планета у целом соларном систему је Венери. Са просечном температуром од око 462 степени Целзијуса, Венера је права рерна. Ова температура је топлије од Меркура, која је најближа планета сунцу.

<п> Венера је каменита планета, слична Земљи, али са изузетно густом атмосфером компонованом углавном угљен-диоксида. Ова густа атмосфера ствара неконтролисани ефекат стаклене баште, узрокујући да се топлота задржи и додатно повећава температуру.

<Х3> Рариоритете о Венери

<О ол>
<ЛИ> Венера је друга планета најближа сунцу, одмах иза Меркура.
<ЛИ> Упркос томе што је најтоплија планета, Венера није најближа сунцу.
<ЛИ> Атмосфера Венере углавном се састоји од угљен-диоксида, са карактеристикама азота и другим гасовима.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Планет
<Хх> просечна температура (° Ц)


<тди>
<Тр>
<ТД> Венера
<ТД> 462

<Тр>
<ТД> Меркур
<ТД> 167

<Тр>
<ТД> Земља
<ТД> 15

<Тр>
<ТД> Марс
<ТД> -63

<Тр>
<ТД> Јупитер
<ТД> -121

<Тр>
<ТД> Сатурн
<ТД> -130

<Тр>
<ТД> Урано
<ТД> -205

<Тр>
<ТД> Нептун
<ТД> -220


<П> Као што можемо да видимо у горњој табели, Венера је планета са највећом просечном температуром, а следе меркур, што је такође изузетно врућа планета.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>

<п> Надам се да сте уживали у учењу мало више о најтоплицине планете нашег Сунчевог система. Ако имате било каквих питања или желите да знате више о другим планетама, оставите коментар испод!