која је планета хладнија

<Х1> Која је планета хладнија?

<п> Јесте ли се икад запитали шта је најхладнија планета у нашем соларном систему? У овом блогу ћемо истражити ову радозналост и сазнати која планета има овај наслов.

<Х2> Планет Нептун

<п> Хладнија планета у нашем соларном систему је Нептун. Смештен је у просечној удаљености од 4,5 милијарди километара од сунца, Нептун је осма планета од сунца и позната је по изузетно ниским температурама.

<Х3> Температуре замрзавања

<п> Нептуне температуре могу достићи невероватне -218 ° Ц, што га чини најхладнијом планетом у нашем соларном систему. Ове екстремне температуре резултат су велике удаљености планете са Сунца и његова атмосфера састављена углавном од водоника и хелијума.

<п> <стронг> Радозналост: Нептун је гасовито див, као и Јупитер и Сатурн. Његова атмосфера је углавном састављена од водоника и хелијума, са траговима метана, што даје планету своју карактеристичну плаву боју.

<О ол>
<ЛИ> Нептун је најдаљенија планета Сунца.
<ЛИ> Нептун има пречник од око 49.500 километара.
<ЛИ> Нептун има 14 познатих месеци.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Планет
<Хх> просечна удаљеност сунца (у милијардима КМ)
<Хх> просечна температура (на ° Ц)


<тди>
<Тр>
<ТД> Земља
<ТД> 1
<ТД> 15

<Тр>
<ТД> Марс
<ТД> 1.5
<ТД> -63

<Тр>
<ТД> Нептун
<ТД> 4.5
<ТД> -218


<п> <а хреф = "хттпс: //ввв.наса.гов/планетс "> Референца

<п> <ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширине = "560" висина = "315" Фрамебордер = "0" Дозволи за дозволу>

<п> Укратко, Нептун је најхладнија планета нашег Сунчевог система, са температурама које могу доћи до -218 ° Ц. Ове температуре смрзавања резултат су велике удаљености планете са Сунца и његова атмосфера коју је састављена углавном од водоника и хелијума.

<п> Надамо се да сте уживали у учењу о најхладнијој планети нашег Сунчевог система. Ако имате више радозналости, оставите је у коментарима!