Која је сврха капица

<Х1> Циљ капе (психосоцијални центар за негу)

<п> ЦАПС (Психосоцијални центар за негу) је важна структура услуга и неге за људе који пате од менталних поремећаја и / или хемијске зависности. Његов главни циљ је понудити потпуну и хуманизовану подршку, промовисање психосоцијалне рехабилитације и социјалне реинтеграције корисника.

<Х2> Специјализована услуга

<п> У капима, пацијенти добијају специјализовану негу за мултидисциплинарни тим, који се састојао од психијатра, психолога, социјалних радника, медицинских сестара, професионалних терапеута, између осталих професионалаца. Овај тим ради на интегрисаном начину, на који начин разуме појединачне потребе сваког пацијента и нуди персонализовани третман.

<Х3> Модалитети услуга

<п> ЦАПС нуди различите врсте неге, у складу са потребама сваког пацијента. Међу главним модалитетима су:

<О ол>
<ли> Појединачна нега: Изводи одређени професионалци, као што су психолози и психијатри, чији је циљ индивидуализовано праћење пацијента;
<ЛИ> Групна брига: Изводи се кроз групне терапијске активности, промовисање интеракције између пацијената и подстицање размене искустава;
<ЛИ> Терапеутске радионице: Активности које имају за циљ да подстакну аутономију и социјалну реинтеграцију пацијената кроз активности као што су рукотворине, музика, кување, између осталих;
<ЛИ> Породично праћење: ЦАПС такође подржава и смернице члановима породице пацијената, желећи ојачати породичне обвезнице и помоћи у процесу неге и рехабилитације.

<Х2> Предности капица

<п> ЦАПС игра кључну улогу у промоцији менталног здравља и борби против стигме и предрасуда везаних за менталне поремећаје. Поред тога, нуди више хуманизоване и интегрисане неге, омогућавајући шири и ефикаснији приступ лечењу пацијената.

<п> ЦАПС такође доприносе смањењу психијатријских хоспитализација, јер нуде континуирану подршку и блиско праћење пацијената, избегавајући кризе и релапс. Дакле, они промовишу социјалну реинтеграцију и побољшају квалитет живота корисника.

<Х2> Коначна разматрања

<п> ЦАПС је важна структура неге и неге за људе који пате од менталних поремећаја и / или зависности од дрога. Његов главни циљ је понудити потпуну и хуманизовану подршку, промовисање психосоцијалне рехабилитације и социјалне реинтеграције корисника. Са мултидисциплинарном тимом и различитим модалитетима неге, ЦАПС играју кључну улогу у промоцији менталног здравља и побољшање квалитета живота пацијената.