Које воће држи црева

<Х1> Које воће држи црево?

<п> Када је у питању цревне проблеме, многи људи траже природна решења за ослобађање симптома. Једно од најчешћих питања је знање које воће може помоћи ухапшењу црева.

<Х2> Воће које могу да држе црева

<п> Иако је познато већина плодова да има лаксативне ефекте и помаже у регулисаном транзиту, неки могу имати супротан ефекат и изазвати опстипацију. Важно је запамтити да свака особа може другачије реаговати на плодове, па је увек добро посматрати како њихово тело реагује на свако од њих.

<п> Ево неких плодова који могу имати вишеструки ефекат и допринети затворњу:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> банана: банана је воће влакана, али када се конзумира у вишку може проузроковати затвор. То је зато што садржи чврст скроб, што је теже пробавити од стране тела.
<ЛИ> <стронг> јабука: Јабука је још једна влакна и воће, али може такође да изазове затвор када се конзумира у великим количинама. Јабучна кора је посебно богата нерабрењемним влакнима, што може отежати цревни транзит.
<ЛИ> <стронг> Пеар: попут јабуке, крушка је воће богата нерашним влакнима, што може допринети затворству. Међутим, када се конзумира у умерености, може помоћи у регулисању црева.

<Х2> Шта да радим у случају затвор?

<п> Ако се суочавате са проблемима за опстипацију, осим што је посматрање потрошње плодова који може да држи црева, важно је усвојити неке мере за ослобађање симптома:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Повећати унос воде: одговарајућа хидратација је од суштинске важности за правилно функционисање црева. Попијте најмање 2 литре воде дневно.
<ЛИ> <стронг> Повећати потрошњу влакана: Фибер -рицх Фоодс као што је цела зрна, поврће и поврће може помоћи у регулисаном транзиту.
<ЛИ> <стронг> практична физичка активност: Редовна вежба подстиче функцију црева.
<ЛИ> <стронг> Избегавајте прерађене и дебеле хране: Ова храна може отежати пробаву и допринети затворству.

<п> Запамтите да је увек важно да се консултујете са лекаром или нутриционистом пре него што направите било какве промене у исхрани, посебно ако се суочавате са честим цревним проблемима.

<п> Надамо се да су вам ове информације било корисне да боље разумете о плодовима који могу да држе црево и како да се изборе са опстипацијом. Побрините се за своје црево здравље и одржавајте уравнотежену исхрану!