Које документе да преузме пасош

<Х1> Који су документи потребни да бисте узели пасош?

<п> Ако планирате међународно путовање, једна од првих ствари коју треба да урадите је да узмете пасош. Пасош је идентификациони документ који је издала Влада ваше земље која вам омогућава путовање у друге земље. Али који су потребни документи за узимање пасоша? У овом чланку ћемо вам показати све документе које требате да представите да бисте затражили пасош.

<Х2> Обавезна документа

<п> да бисте узели пасош, мораћете да представите следећа документа:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> лични документ: Морате да представите важећи лични документ, као што је РГ или ЦНХ.
<ЛИ> <стронг> ЦПФ: Морате представити оригинални ЦПФ или доказ о статусу регистрације који је издао ИРС.
<ЛИ> <стронг> доказ о пребивалишту: Морате да представите доказ о ажурираном пребивалишту, као што су рачун за струју, воду или телефон.
<ЛИ> <стронг> Наслов бирача: Потребно је представити наслов бирача и гласање последњих избора.
<ЛИ> <стронг> Резервист: Ако сте мушки и имате између 18 и 45 година, мораћете да представите сертификат о војном упису или резервиста.

<Х2> Остали опциони документи

<п> Поред обавезних докумената, можда ћете морати да представите и друге документе, у зависности од ваше ситуације:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Претходни пасош: Ако сте претходно имали пасош, морате представити стари пасош.
<ЛИ> <стронг> Додатни лични документи: Ако имате друге личне документе, као што су радна картица или професионални новчаник, препоручује их преузети.
<ЛИ> <стронг> Име Промени документе: Ако сте променили име, морате да представљате документе који доказују промену, као што је потврда о браку или регистрација развода.

<Х3> Како се пријавити за пасош?

<п> Након прикупљања свих потребних докумената, мораћете да закажете састанак на савезној полицијској служби да бисте се пријавили за пасош. Током услуге, морат ћете попунити образац, платити накнаду за издавање пасоша и фотографисати.

<п> Након захтева, пасош ће се издати и можете га подићи на сервисној станици или добити код куће, у зависности од опције изабране током процеса.

<п> Сада када знате који су документи потребни да бисте узели пасош, обавезно их дате унапред како би се избегли неуспјех. Добро путовање!