Које земље чине Уједињено Краљевство

<Х1> Уједињено Краљевство: Упознајте земље које га интегришу

<п> Уједињено Краљевство је земља сачињена од четири конститутивне нације: Енглеска, Шкотска, Велс и Северна Ирска. Свака од ових нација има свој културни и политички идентитет, али заједно формира Уједињено Краљевство.

<Х2> Енглеска
<п> Енглеска је највећа конститутивна нација Уједињеног Краљевства и покрива већину територије. Капитал је Лондон, један од најважнијих градова на свету. Енглеска је позната по богатој историји, прекрасним дворцима, запањујућим пејзажима и фудбалу.

<Х2> Шкотска
<п> Сцотланд се налази северно од Енглеске и има своју културу и идентитет. Капитал је Единбург, познат по свом дворцу и годишњем фестивалу. Шкотска је позната по планинским језерима, запањујућим језерима, шкотском вискију и убијају, традиционалну шкотску костиму.

<Х2> Земља Велс
<п> Велс се налази западно од Енглеске и познат је по свом прелепом руралном пејзажу, средњовековним замцима и језику галерије. Капитал је Цардифф, где се налази стадион миленијума, призор важних спортских догађаја.

<Х2> Северна Ирска
<п> Северна Ирска смештена је на североисточном делу Ирске острва и граничи у Републици Ирској. Његов престоница је Белфаст, познат по својој индустријској историји и бродоградилиштима где је саграђен познати титаниц брод. Северна Ирска има богату културу и позната је по својој традиционалној музици и фестивалима.

<п> Ове четири нације заједно чине Уједињено Краљевство, светску моћ са богатом историјом, разноликом културе и запањујућих пејзажа. Ако планирате путовање у Великој Британији, обавезно истражите сваку од ових нација и откријте све што они морају да понуде.