Које пражњење долази пре менструације

<Х1> Који пражњење долази пре менструације?

<п> Вагинално пражњење је нормалан део женског менструалног циклуса. Током месеца, тело пролази кроз неколико хормоналних промена које утичу на износ и доследност вагиналног пражњења. Пре менструације, уобичајено је за повећање вагиналног пражњења, познатог као пременструално пражњење.

<Х2> Шта је пременструално пражњење?

<п> Пременструално пражњење је врста вагиналног пражњења која се јавља неколико дана пре менструације. Може да варира у боји, доследности и количини жене за жене. Генерално, пременструално пражњење је гушћа и лепљива од нормалног испуштања менструалног циклуса.

<Х3> Зашто се појављује пременструално пражњење?

<п> Пременструално пражњење настаје због хормонских флуктуација које се јављају током менструалног циклуса. Пре менструације, нивои естрогена смањује и повећава ниво прогестерона. Ове хормонске промене могу утицати на количину и доследност вагиналног пражњења.

<п> <стронг> Важно је напоменути да се пременструално пражњење сматра нормалним и не би требало да изазива забринутост, све док нема јак мирис, сврбеж, бол или друге необичне симптоме. Ако сте забринути због вагиналног пражњења, увек се препоручује консултација са лекаром.

<Х2> Како се бавити пременструалним пражњењем?

<п> Да би се бавили пременструалним пражњењем, важно је одржавати добру интимну хигијену. Оперите гениталну регију топлом водом и благим сапуном, избегавајући употребу мирисаних или иритантних производа. Користите памучне гаћице које омогућавају дисање коже и избегавајте чврсту или синтетичку одећу.

<п> Поред тога, важно је запамтити да је пременструално пражњење део менструалног циклуса и да је индикација да је менструација близу. Ако сте забринути за своје вагинално пражњење или имате и друге необичне симптоме, не устручавајте се да потражите медицинску помоћ за одговарајућу процену.

<О ол>
<ЛИ> Потражите лекара ако сте забринути због свог вагиналног пражњења;
<ЛИ> Држите добру интимну хигијену;
<ЛИ> Користите памучне гаћице;
<ЛИ> Избегавајте уска или синтетичка одећа.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Пременструално пражњење
<Хх> Карактеристике


<тди>
<Тр>
<ТД> Боја
<ТД> Може да варира од прозирне до беле или благо жућкастог

<Тр>
<ТД> Доследност
<тд> дебљи и лепљивији од нормалног пражњења

<Тр>
<ТД> Количина
<ТД> Може варирати од жене до жене


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>