Које је минимално време трајног у ЕНЕМ-у

<Х1> Минимално време боравка у ЕНЕМ-у

<п> Национални истраживачки испит (ЕНЕМ) један је од главних облика уласка у високо образовање у Бразилу. Многи студенти се припремају годинама да би се провалили и осигурали добар резултат. Али да ли знате које је минимално време сталности у ЕНЕМ-у?

<п> Према правилима утврђеним Националним институтом за образовне студије и истраживање Аницио Теикеира (ИЕП), одговоран за примену ЕНЕМ-а, не постоји минимално време трајања у испиту. То значи да свако ко је завршио средњу школу или присуствује прошлој години, може да преузме тест.

<п> Ова флексибилност је једна од предности ЕНЕМ-а, јер омогућава ученицима да имају прилику да учествују на испиту када се осећају припремљеним, без обзира на време од завршетка средње школе.

Међутим, важно је нагласити да ЕНЕМ има валидност две године. То значи да се оцена добијена на испиту може користити за улазак у европске институције до две године након теста. Након овог периода, ученик ће морати поново да изврши ЕНЕМ да користи своју оцену као облик уноса.

<п> Поред тога, важи је да се неки универзитети и програми приступа високог образовања могу успоставити посебне критеријуме у вези са временом важења ЕНЕМ-а. Стога је важно бити свестан правила сваке институције.

<п> Укратко, не постоји минимално време боравка у ЕНЕМ-у, али потребно је бити свестан валидности белешке која је две године. Стога студенти могу припремити и узети испит када се осјећају спремним да траже слободно место у високом образовању.