Које је најбоље време за кретање

<Х1> Шта је најбоље време за кретање?

<п> креатин је веома популаран додатак међу практичарима физичке активности, посебно оних који траже мишићне масовне добитке и повећане снаге. Али заједничко је питање: Које је најбоље време за креатин?

<п> пре него што одговори на ово питање, важно је разумети како креатин ради у телу. Креатин је супстанца која је природно произведена од стране тела и може се добити и храном, посебно из потрошње меса и рибе. Игра кључну улогу у снабдевању енергије за мишиће током високих вежби високог интензитета и кратког трајања.

<п> Када се конзумира као додатак, креатина апсорбује тело и чува у мишићима у облику фосфокреатин-а. Ова супстанца се користи као извор енергије током обуке, омогућавајући вам да тренирате интензивније и дуже.

<Х2> Најбоље време за кретање

<п> Нема апсолутног консензуса у најбољем тренутку за узимање креатина, али могу се поштовати неке препоруке:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Ујутро: Неки радије прелазе креатин рано ујутро, у пост да осигурају да се додатак брзо апсорбује брзо и доступан мишићима током целог дана.
<ЛИ> <стронг> Пре тренинга: Друга опција је да се креатин преузме око 30 минута пре тренинга. Дакле, супстанца ће бити доступна да се користи као извор енергије током вежбања.
<ЛИ> <стронг> након тренинга: Неке студије сугерирају да убрзо креатина убрзо након тренинга може бити корисно, јер су у то време мишићи пријемчивији на апсорпцију хранљивих материја.

<п> Важно је напоменути да креатин треба да се конзумира свакодневно, без обзира на одабраног времена. Поред тога, од суштинског је значаја да се прате препоруке дозирања које је назначено од стране произвођача или здравственог радника.

<Х3> Остала разматрања о креатин

<п> Поред времена потрошача, важно је имати на уму нека друга разматрања о креатин:

<ул>
<ЛИ> <стронг> хидратација: креатин може повећати задржавање воде за мишићну воду, тако да је важно да остане добро хидриран када користите овај додатак.
<ЛИ> <стронг> Комбинација са угљеним хидратима: Неке студије сугерирају да комбинација угљених хидрата креатина може побољшати његове ефекте. Стога се препоручује конзумирање креатина заједно са извором угљених хидрата, као што је воћни сок или лагани оброк.
<ЛИ> <стронг> Професионални праћење -УП: Увек се обратитељски здравствени радник, као што је нутрициониста или лекар, пре него што започнете употребу било којег додатка, укључујући креатин.

<п> Укратко, не постоји дефинитивно време за кретање, али је важно да је свакодневно конзумира и следите препоруке дозирања. Поред тога, од суштинског је значаја да се крене хидрираним и тражите професионалне смернице пре него што започнете употребу овог додатка.