Које је најздравије уље за пржење

<Х1> Шта је најздравије уље за пржење?

<п> Када је у питању пржење хране, многи људи брину о избору здравијег уља. Уосталом, прекомерна потрошња засићених масти може довести до здравствених проблема као што су срчане болести и гојазност. На овом блогу ћемо истражити различите врсте уља и сазнати која је најздравија опција за пржење.

<Х2> биљна уља

<п> биљна уља се широко користе за пржење хране због своје високе димне тачке, што значи да могу да издрже високе температуре без паљења. Неки популарни примери биљних уља укључују канола уље, сунцокретово уље и кукурузно уље.

Међутим, важно је напоменути да нису све биљне уље подједнако здраве. Неки садрже високе нивое засићених масти и омега-6, што може бити штетно када се потроше у вишку. Стога је неопходно да бирате ниско-то-то-блокама биљна уља и масти масти.

<Х3> Кокосово уље

<п> Кокосово уље стекао је популарност последњих година због претпостављених здравствених накнада. Међутим, када је у питању прехрани, кокосово уље можда није најбоља опција. Садржи велику количину засићених масти, што може повећати лош холестерол (ЛДЛ) у телу.

<п> Иако се кокосово уље може користити у неким рецептима, препоручује се да се одлучи за доње масти до Фри Храна.

<стронг> Маслиново уље

<п> Маслиново уље је широко познато по својим здравственим даватима, посебно када се конзумира у облику екстра дјевичанског маслиновог уља. Садржи здраве мононезоване масти које могу помоћи у смањењу лошег холестерола и промовисати здравље срца.

Међутим, маслиново уље има релативно ниску димњак, што значи да није најбоља опција за пржене температуре. Погодније је за застрашујуће и кување на средњој топлоти.

<п> За пржену храну на високом температуру препоручује се да се одлучи за уље уља или сунцокретовог уља, која има вишу димну тачку.

<Спан> авокадо уље

<п> Авокадо уље је још једна здрава опција за пржење хране. Садржи мононезасићене масти и богат је витамином Е, који има антиоксидативне својства. Поред тога, авокадо уље има високу димну тачку, што га чини погодним за пржену храну високе температуре.

<О ол>
<ЛИ> Цанола уље
<ЛИ> Сунцокретово уље
<ЛИ> Авокадо уље

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Тип уља
<Хх> Димњак
<Хх> Засићени садржај масти
<Хх> Незагоћени садржај масти


<тди>
<Тр>
<ТД> Цанола уље
<ТД> 204 ° Ц
<ТД> 7%
<ТД> 63%

<Тр>
<ТД> Сунцокретово уље
<ТД> 227 ° Ц
<ТД> 10%
<ТД> 84%

<Тр>
<ТД> Авокадо уље
<ТД> 271 ° Ц
<ТД> 12%
<ТД> 73%


<П> Као што можемо да видимо у горњој табели, канола уље и сунцокретово уље имају већу димну тачку у поређењу са авокадо уљем. Поред тога, имају нижи садржај засићених масти и већи садржај незасићених масти.

<п> Стога, ако тражите најздравија уља у СРЈ, уље каноле и сунцокретове уље су добре опције које треба узети у обзир.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>