Који дан окна

<Х1> Дан окса у седмици

<п> Окум је једно од божанстава Цандомбле-а и Умбада, који се сматра Орисхи ​​љубав, плодности, лепоте и богатства. Обоћава се у различитим регионима Бразила, а такође у другим земљама, као што су Куба и Хаити.

<п> У афро-бразилској верској традицији, свака Орика има недељу дана посвећена њему. У случају оксума, дан у недељи повезан са овим божанством је субота.

<Х2> Значај оксума

<п> Окум је једно од најпопуларнијих и обожаваних божанстава у афричким религијама. Позната је по својој лепоти, исправности и љубави према деци. Поред тога, сматра се да је заштитник слатких вода, река и слапова.

<п> Окум бхакте обично нуде и ритуале у свом имену, тражећи заштиту и благослов. Понекад се позива у тренутке, углавном се односе на љубав, плодност и здравље.

<Х3> Како обожавати оксум

<п> за обожавање оксума, важно је знати његове карактеристике и симболе. Представља се жутом или златном бојом, а његови симболи укључују огледала, чешљеве, огрлице и Аббис (фанови). Поред тога, уобичајено је да вам понудите цвеће, парфеме, мед и слаткише.

<п> Ритуали у част оксума могу се изводити код куће или на Цандомбле-у и Умбанда Терреиросу. Они укључују певања, плесове, понуде и молитве специфичне за Орика.

<стронг> Цуриосици окса:
<ул>
<ЛИ> Окум се сматра мајком свих Орисхаса, што је једно од најстаријих божанстава афричког пантеона.
<ЛИ> Синструмизована је са нашом дамом концепције у афро-бразилским религијама.
<ЛИ> Окум је повезан са бројем 5, што представља плодност и обиље.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Орика
<Хх> Дан недеље


<тди>
<Тр>
<ТД> Окум
<ТД> Субота

<Тр>
<ТД> Окосси
<ТД> Четвртак

<Тр>
<ТД> СХАНГО
<ТД> Среда

<Тр>
<ТД> Иемања
<ТД> Субота


<п> Укратко, Окум Дан у недељи је субота. На данашњи дан је да ваше бхакте у вашу част обављају ритуале и понуде, тражећи вашу заштиту и благослов.

<а хреф = "хттпс: //ввв.екампле.цом"> Референце:
<О ол>
<ли> хттпс: //ввв.екампле.цом/окум
<ли> хттпс: //ввв.екампле.цом/цандомбле