Који документи су потребни за проуни

<Х1> Које вам се документе требају за Проуни?

<п> Универзитет за сав програм (проуни) је иницијатива савезне владе која нуди стипендије у приватним високошколским установама. Да бисте учествовали у програму, морате да испуните неке захтеве и предате одређене документе. У овом чланку ћемо разговарати о томе који су потребни документи за пријаву за Проуни.

<Х2> Обавезна документа

<П> Да бисте се пријавили за Проуни, морате имати следећа документа:

<О ол>
<ЛИ> Идентификациони документ: РГ или ЦНХ;
<ЛИ> ЦПФ;
<ЛИ> Доказ о пребивалишту;
<ЛИ> Доказ о приходу;
<ЛИ> Историја средње школе;
<ЛИ> Доказ о завршетку средње школе;
<ЛИ> Доказ о учешћу у националном испиту средње школе (ЕНЕМ).

<п> Важно је напоменути да се сви документи морају ажурирати и у добром стању. Ако је било који документ нечитљив или застарјео, регистрација код Проуна може бити оштећена.

<Х2> Како представити документе

<п> Документи потребни за проуни могу се представити на два начина:

<О ол>
<ЛИ> Лично: Кандидат може присуствовати високошколској установи у којој је одобрен и доставља документа лично;
<ЛИ> Онлине: Многе институције омогућавају документима да дигитално пошаље путем интернетског система. У овом случају, кандидат мора да следи упутства која је пружила институција.

<п> Важно је бити свјестан рокова које је утврдила образовна установа за испоруку докумената. Непоштовање ових рокова може резултирати губитком слободног места у Проуни.

<Х3> Закључак

<п> Проуни је прилика за ниске студенте да уђу у високо образовање. Да бисте се пријавили за програм, морате представити неке обавезне документе, као што су ид, ЦПФ, доказ о пребивалишту, доказ о приходу, историји средње школе, доказ о завршетку средње школе и доказ о учешћу у ЕНЕМ-у. Ови документи се могу испоручити лично или на мрежи, у складу са упутствима образовне установе. Будите подешени за рокове и срећу!