Који месец 10

Сазнајте све о месецу октобру!

<Х1> Октобар: Посебно време

<Х2> Увод
<п> Октобар је дуго-одвојен период многих људи широм света. Са јединственим карактеристикама и упечатљивим догађајима, овог месеца задржава неколико изненађења и посебних прослава. На овом блогу ћемо истражити све што требате знати о октобру, од значења до најпопуларнијих догађаја који се јављају у овом периоду.

<Х2> Значење октобра
<п> Октобар је десети месец у години у Грегорианском календару и има 31 дана. Њено име произлази из латиничног “октобар”, што значи “осам”, јер је првобитно било осмог месеца древног римског календара. Поседом јануара и фебруара, октобар је постао десети месец.

<Х3> Догађаји и прославе
<п> Октобар је познат по стамбеном низу важних догађаја и прослава. Хајде да истакнемо неке од њих:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Ноћ вештица: Ноћ вештица, такође познат као Ноћ вештица, популарна је забава која се одржава 31. октобра. На овом датуму, људи из различитих земаља се облаче, украшавају своје домове и воде на улице у потрази за слатким.
<ЛИ> <стронг> Дечији дан: у Бразилу, дечији дан се слави 12. октобра. Овај датум је обележен поклонима, играма и почастима деци.
<ЛИ> <стронг> Октоберфест: ОКТОБЕРФЕСТ је традиционална немачка странка која се одвија у Минхену, Немачкој, а такође и другде у свету. Познат је по пивама, типичној храни и традиционалној музици.

<Х2> Радиоциознисти о октобру
<п> Поред догађаја и прослава, октобар има неке занимљиве радозналости:

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Радозналост
<Хх> Опис


<тди>
<Тр>
<ТД> Октобар ружа
<ТД> Октобар је обележен кампања свести о раку дојке, позната као ружичаста октобар. Током овог периода потребно је неколико радњи да упозори важност превенције и ране дијагнозе ове болести.

<Тр>
<ТД> Либра и Сцорпио знак
<ТД> Људи рођени у октобру могу имати знак Ваге, ако се роди до 22. или шкорпиона, ако се роди од 23.


<Х2> Закључак
<п> Октобар је пун значења, догађаја и посебних прослава. Будите обожаватељ Ноћи вештица, Октоберфест Ловер или адвокат за свест о раку дојке, октобарске резерве јединствене и упечатљиве тренутке. Уживајте у овом мјесецу да се забавите, прославите и сазнајте више о традицијама и радозналости које вас окружују.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/дкв4в9вгкцк" ширина = "560" висина = "315" Фререборбадер = "0" Дозволи за дозволу>