Који је генериктор преднизона

<Х1> Шта је генерички преднизона?

<п> Преднизон је кортикостероид лек који се користи за лечење различитих упалних и имунолошких услова. Обично је прописано за лечење болести као што су реуматоидни артритис, астма, алергије, аутоимуне болести и неки карциноми.

Генерички преднизона је преднизолон. Оба лека имају исту активну супстанцу, али могу да представљају разлике од помоћних састојака, које су компоненте непотребе формулације.

<п> Преднизолон се сматра преднизоном биоеквивалентни лек, односно има исту ефикасност и сигурност. Генерими су економичније доступне опције јер немају бренд произвођача и пролазе се квалитетне ригорозне тестове како би се осигурало њихово терапијско еквиваленцију.

<п> Важно је нагласити да се замена лека од стране вашег генеричког треба да се врши са лекарским саветима. Здравствени радник је онај који ће проценити потребу и сигурност ове размене, узимајући у обзир појединачне карактеристике сваког пацијента.

<п> Поред тога, од суштинског је значаја да се правилно следи медицинске смернице за посологију и трајање кортикостероидног третмана, јер продужена употреба и / или при високим дозама може проузроковати нежељене нежељене ефекте.

<п> Ако сумњате у генерички преднизон или било који други лек, увек се обратите поузданом лекару или фармацеуту.