Који је генерички коид Д

Генерички коид Д је калијум диклофенак. Овај је лек нестероидни противупално (НЦАС) који има аналгетичне, противупално и антипиреће.

<Х1> Генериц коида Д: Калијум диклофенак

<Х2> Шта је коид д?
<П> Коид Д је лек који се користи за олакшање бола и упале. Његова формула садржи калијум диклофенак, који је нестероидни противупално.

<Х2> Како функционише Калијум Диклофенац?
Калијум диклофенак делује инхибирајући производњу супстанци у телу које изазивају упалу, бол и грозницу. Делује блокирањем деловања ензима званог циклооксигеназе, одговоран за производњу ових супстанци.

<Х2> Калијум диклофенак индикације
<п> Калијум диклофенак је назначен за лечење различитих услова, као што су:
<О ол>
<ЛИ> Бол мишића;
<ЛИ> Бол у зглобовима;
<ЛИ> упала;
<ЛИ> Грозница;
<ЛИ> Реуматске болести;
<ЛИ> Трауматичне повреде;
<ЛИ> између осталих.

Како се користи Калијум ДИЦЛОФЕНАЦ?
<п> Калијум диклофенак треба да се користи у складу са лекарским саветом. Генерално, препоручена доза је 50 до 150 мг дневно, подељена на две или три дозе. Важно је правилно следити упутства лекара и не прелазите препоручену дозу.

<Х2> Нежељени ефекти калијум диклофенака
<п> Баш као и сваки лек, калијум диклофенак може изазвати нежељене ефекте. Неки од најчешћих укључују:
<ул>
<ли> главобоља;
<ЛИ> Вртоглавица;
<ЛИ> Мучнина;
<ЛИ> повраћање;
<ли> бол у трбуху;
<ЛИ> Диареја;
<ЛИ> између осталих.

<Х2> Контраиндикације и мере предострожности
<п> Калијум диклофенак је контраиндициран у случајевима алергије на диклофенак или другим НСАИД-овима, активним пептичким чир, гастроинтестиналним крварењем, тешким срчаним инсуфицијентом, између осталих осталих услова. Поред тога, важно је да обавестите лекара о било којем другом леку који користите, јер Диклофенак може да комуницира са другим лековима.

<Х2> Где купити генерички коид д?
<п> Генерички калијум Диклофенак Коиденац може се наћи у апотекама и дрогеријама, након презентације рецепта. Важно је стећи лекове само у поузданим објектима и следите смернице лекара.

<Х2> Референце:
<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.анвиса.гов.бр/датависа/фила_була/фрмвисуализалубула.асп? тутрансацао = 1111112021 & пиданеко = 1191111 пуше <ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.минхавида.цом.бр/саде/булас/2752-дицлофенацо-де-потассио "> Мој живот-диклофенако де калијум

Надам се да ће овај блог разјаснити ваше сумње у генерику коида, калијума диклофенаца. Увек запамтите да се пре него што започнете лек.