Који је дан Иемања

<Х1> Шта је Иемајан’с Даи?

<п> Иемање је једна од најпопуларнијих божанстава и умбада, која се сматра краљицом мора и океана. Углавном се обожава 2. фебруара, када се хиљаде верника окупљају на плажама да одају почаст и дају понуде богињи.

<Х2> Важност Иемања

<п> Иемање је веома важна фигура у афро-бразилским религијама, синхреетизована је са нашом дамом навигатора у католичкој религији. Сматра се мајком свих Орисхаса и одговорна је за заштиту риболоваца, навигатора и свих оних који зависе од мора да би преживели.

<Х3> Прославе и ритуали

<п> 2. фебруара, плаже разних приморских градова у Бразилу напуњене су верним обученим у белом, доносећи цвеће, парфеме и поклоне иемању. Понуде се постављају у чамце и бачене у море као начин захвалности и захтјев за заштиту.

<п> Поред тога, одржано је неколико верских церемонија, са песмама, плесовима и молитвама у част богиње. То је тренутак велике вере и побожности следбеницима афро-бразилских религија.

<Х2> Радиоциознисти на Иемању

<О ол>
<ЛИ> Иемања је представљен као жена дуге црне косе, обучена у бело и круну на глави.
<ЛИ> Ваши симболи су месец, звезде, огледало и вентилатор.
<ЛИ> Поред 2. фебруара, Иемања је такође прослављен 31. децембра, када се традиционална новогодишња забава одржава у плажи Цопацабана у Рио де Жанеиро.

<Х2> Референце

<П> Да бисте сазнали више о Иемања и Афро-Бразилске религије, можете се консултовати са следећим изворима:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.брасилдефато.цом.бр / 2021/02/02/2-де-де-диа-де-аиемања-е-целебра- цом-ритуалс-анд-офферс- Ин-Бразил "> Бразил од чињенице – 2. фебруара: Дан Иемања се слави са ритуалима и понудама на плажама Бразила
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.ебиограпхи.цом/иемаја/ "> Ебиографија – Иемања
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.инфоесцола.цом / митологи-афро-брасилеира/иемаја / "> ИнфоеасХола-иемања

<П> Надам се да је овај блог помогао да разјасни ваше сумње у Дан Иемање и њеном значају у афро-бразилским религијама. Ако имате више питања, не оклевајте да питате!