Који је дан постављања божићног дрвета

<Х1> Који је дан постављања божићног дрвета?

<п> Монтажа божићног дрвета је традиција много људи који су многи чекали. Означава почетак божићних свечаности и доноси расположење радости и магије до кућама. Али да ли знате који је прави дан да поставите своје дрво?

<п> Иако не постоји фиксни датум постављања божићног дрвета, традиција каже да би то требало да буде састављена почетком децембра, тачније у првој недељу дана. Адвент је период припреме за Божић, који почиње четврти у недељу пре 25. децембра.

<Х2> Шта је Адвент?

<п> Адвент је литургијски период пре Божића. Он обележава почетак хришћанске литургијске године и има за циљ да припреми верност за прославу Исуса Христа. Током појаве врше се различите верске активности и традиције, попут Скупштине божићног дрвета.

<Х3> Како поставити божићно дрвце?

<п> Монтажа божићног дрвета може се разликовати у зависности од традиције сваке породице. Међутим, неки кораци су уобичајени у већини монтажа. Погледајте:

<О ол>
<ЛИ> Изаберите одговарајуће место за састављање стабла;
<ЛИ> Одвојите гране и стане у њих у пртљажник дрвета;
<ЛИ> Украсите дрво украсима, светла и божићних куглица;
<ли> Поставите врх дрвета;
<ЛИ> Завршите божићном сукњом или простирком око базе дрвета.

<п> Запамтите да је монтажа божићног дрвета активност која се може учинити у породици, укључујући све чланове. То је тренутак јединства и прославе који означава почетак божићних свечаности.

<п> Поред тога, важно је запамтити да божићно стабло треба демонтирати након 6. јануара, што је Дан краљева. Ово је традиција која симболизује крај божићних свечаности и почетак нове године.

Стога, ако још нисте поставили своје божићно дрвце, уживајте у првој недељи Адвента да бисте извршили ову посебну активност. Скупите породицу, украсите дрво љубављу и прославите прави дух Божића.