Који је кућни лек за рефлукс

<Х1> Кућни лек за рефлукс: Природни савети за ослобађање симптома

<п> Гастроезофагеални рефлукс је чест проблем који утиче на многе људе. Карактерише га повратак стомачне киселине на једњак, изазивајући симптоме као што су жгарави, паљење и кисели регургитацију. Иако постоје лекови који су доступни за лечење рефлукса, многи воле да прибегавају природним лековима за ублажавање симптома. У овом чланку ћемо истражити неке опције за ефикасне кућне лекове за рефлукс.

<Х2> 1. Чај од ђумбира

<п> Гингер је познат по својим противупалним и пробавним својствима. Припремање ђумбира чаја може помоћи у ослобађању симптома рефлукса. Само додајте неке кришке свежег ђумбира у шољу топле воде и инфузирајте неколико минута. Пијте чај пре оброка за боље резултате.

<Х2> 2 Алое вера

<п> Алое вера је биљка са умирујућим и противупалним својствима. Алое вера гел може помоћи мирно иритацији у једњаку изазваном рефлуксом. Конзумирајте кашику чисте алое гела пре оброка да бисте добили олакшање симптома.

<Х2> 3. Аппле Винегар

<п> Јабучни сирћ је познат по помагању варења и балансирању нивоа киселог киселина. Помијешајте кашику сирћета јабучног сирћета у чаши воде и пијте пре јела. Обавезно користите органски јабучни сирће и не претерано не претерано претерано, јер вишак киселости може погоршати симптоме рефлукса.

<Х2> 4. Подизање главе кревета

<п> Подизање наглавља може помоћи у спречавању рефлукса током сна. Поставите блокове или шилове испод ногу на увлаку да бисте створили нагиб од око 15 до 20 центиметара. Ово ће вам помоћи да држите стомачну киселину на месту и смањите симптоме рефлукса.

<Х2> 5 Здраво јело

<п> Здрава и уравнотежено једење може помоћи у спречавању рефлукса. Избегавајте масну, пржену, зачињену, цитрусну и кофеинску храну јер могу изазвати симптоме. Одлучите се за светло и влакно -Рицх оброке као што су воће, поврће, целокупне житарице и мршаве протеине.

<Х3> Закључак

<п> гастроезофагеални рефлукс може бити непријатно, али постоји неколико опција за природних лекова за домаћинство које могу помоћи у ослобађању симптома. Испробајте ове савете и сазнајте који вам најбоље функционира. Међутим, важно је запамтити да ако се симптоми истрају или погоршају, препоручује се тражење лекарског савета за одговарајућу дијагнозу и правилно лечење.