Који је лек за алергијски ринитис

<Х1> Алергијски лек за ринитис: знате доступне опције

<п> Алергијски ринитис је заједничко стање које утиче на многе људе широм света. То је упала носне слузокоже узроковане алергијском реакцијом на супстанце попут полена, гриња, животињских косе, између осталих.

<Х2> Симптоми алергијског ринитиса

<п> Симптоми алергијског ринитиса могу се разликовати од особе до особе, али обично укључују:

<ул>
<ЛИ> Често кихање;
<ли> цурење носа (капљени нос);
<ли> сврбеж у носу, очима и грлу;
<ЛИ> НАСАЛНА ОБСТЦА;
<ли> црвене и водене очи;
<ЛИ> Суви кашаљ;
<ЛИ> Умор и раздражљивост.

<Х2> РОИНИТЕС ЗА АЛЛЕРГИЧКО РУНИИТИСТ

<п> Лечење алергијских ринитиса може укључивати употребу лекова за ослобађање симптома и контролисати упалу. Неки од најчешће коришћених лекова укључују:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Антиалергиц: То су лекови који блокирају акцију хистамине, супстанцу коју тело ослобађа током алергијске реакције. Они помажу у смањењу симптома као што су кихање, цурење носа и свраб.
<ЛИ> <стронг> назални кортикостероиди: су назални спрејеви који садрже кортикостероиде, супстанце које смањују упалу у назалној слузници. Они су ефикасни у контроли симптома и могу се дугорочно користити.
<ЛИ> <стронг> назални деконгестанти: то су лекови који помажу у ублажавању назалне опструкције, али треба користити са опрезом и у кратком року, јер продужена употреба може изазвати нежељене ефекте.
<ЛИ> <стронг> Имунотерапија: Такође позната као вакцина против алергије, имунотерапија се састоји у администрацији прогресивних доза алергена како би помогла да тело развије толеранцију на ове супстанце. Је назначено за теже случајеве и може смањити дугу алергију о алергији.

<Х2> ЦОНСУЛТИТЕ ЛОКЕР

<п> Важно је напоменути да употреба било ког лека треба да се уради под медицинским саветом. Сваки случај алергијског ринитиса је јединствен, а правилно лечење може варирати у зависности од озбиљности симптома и појединачног одговора сваког пацијента.

<п> Поред лекова, друге мере могу помоћи у контроли алергијског ринитиса, као што је избегавање експозиције алергена, чувајући кућу чисто и прозрачно, користећи влажне ваздух често често прање руку често прање руку често.

<п> Ако патете од симптома алергијског ринитиса, не устручавајте се да тражите лекара за специјалисте. Он може да процени ваш случај и назначи најбољи третман за вас.