Који је најбољи играч у Француској

<Х1> Шта је најбољи играч у Француској?

<п> Француска је позната по производњи великих талената у фудбалу током година. Са богатом историјом и националном тимом високог нивоа, тешко је одредити ко је најбољи играч у Француској. Међутим, нека имена се истичу и широко се сматрају најбољим француским играчима свих времена.

<Х2> Зинедине Зидане

<п> Зинедине Зидане је један од највећих фудбалера свих времена и често се наводи као најбољи играч у Француској. Имао је сјајну каријеру, како на нивоу француског клуба. Зидане је био основан у победи у Светском купу 1998. године Француском, постигавши два гола у финалу против Бразила. Био је и најбољи играч у свету ФИФА 1998. године, 2000. и 2003.

<Х2> Мицхел Платини

<п> Још један француски играч који се сматра једним од најбољих је Мицхел Платини. Био је талентован везни играч који је блистао и његов клуб, Јувентус и француски тим. Платини је био врхунски стрелац из 1984. године, помажући Француској да освоји наслов. Такође је победио и три пута најбољег играча у свету ФИФА 1983, 1984 и 1985.

<Х2> Тхиерри Хенри

<п> Тхиерри Хенри је још један француски играч који заслужује пажњу. Био је вешт и плодан нападач који је успео и у Арсеналном и француском тиму. Хенри је био основан у победи у Светском купу 1998. и 2000 евра за Француску. Такође је највећи стрелац у историји Арсенала и једна од највећих стрелаца Премиер лиге.

<Х2> Килиан Мбаппе

<п> Иако је још увек млад, Килиан Мбаппе већ оставља своју марку у фудбалу и данас се сматра једним од најбољих играча у Француској данас. Био је основан у победи Свјетског првенства 2018. године за Француску, што је најмлађи играч који је постигао у финалу Светског купа, јер се Пеле. Мбаппе се такође одлично одлично у Паризу Саинт-Гермаин, где је освојио неколико појединачних титула и награда.

<п> Укратко, Француска има дугу листу сјајних фудбалских играча током своје историје. Зинедине Зидане, Мицхел Платини, Тхиерри Хенри и Килиан Мбаппе само су нека од имена која се истичу. Међутим, избор најбољег играча у Француској је субјективан и може се разликовати у складу са личним преференцијама сваке.