Који је највећи делидор природног броја

<Х1> Који је највећи раздјелник природног броја?

<п> Када говоримо о делизорима природног броја, односимо се на бројеве који тачно подели овај број, односно без остављања одмора. Највећи делидор природног броја је сама број.

<п> На пример, ако размотримо број 12, њихове раздјелнике су 1, 2, 3, 4, 6 и 12. Међу тим раздјелницима је највећи број 12. годину.

<п> Можемо пронаћи највећи разделни рад природног броја користећи неке стратегије. Један је фактор овог броја у факторима рођака. У факторингу броја можемо идентификовати шта су главни фактори и, од њих пронађите делизоре.

<Х2> Факторинг природног броја

<п> Фабрика природног броја је да се овај број распада у факторе рођака. Приметни фактори су главни бројеви који се множио једни другима резултирају оригиналним бројем.

<П> На пример, ако размотримо број 12, његов факторијал у главним факторима је 2 * 2 * 3. То значи да су 2 и 3 најдражи фактори 12.

<п> Од факторинга можемо пронаћи делизоре природног броја. Да бисте то учинили, једноставно комбинујте премијерне факторе да бисте добили све могуће комбинације.

<Х3> Пример:

<П> Користимо поново број 12. Његови коризон фактори су 2 и 3. да пронађу делизоре, ове факторе можемо комбиновати на различите начине:

<О ол>
<ЛИ> 2 * 3 = 6
<ЛИ> 2 * 2 = 4
<ЛИ> 2 * 2 * 3 = 12

<п> Стога су подели од 12 година 1, 2, 3, 4, 6 и 12. Међу тим раздјелницима, највећи је сам је број 12.

<п> Важно је напоменути да сваки природни број има најмање два раздјелника: број 1 и сам. Стога је највећи делидор било којег природног броја је сам број.

<п> Надам се да ће овај чланак разјаснити ваше сумње у највећи разделника природног броја. Ако имате више питања, оставите га у коментарима!