Који је највећи негативни цео број

<Х1> Највиши негативни интегер

<п> Када говоримо о негативним цели бројеви, односи се на бројеве који су мањи од нуле. Али који је најнегативнији цели број?

<П> Да бисте одговорили на ово питање, морамо да разумемо како су заступљени цели бројеви. Цели бројеви су састављени од свих позитивних, негативних и нултних бројева. Они су заступљени у нумеричкој линији, где је нула у центру, а позитивни бројеви су на десној страни и негативи са леве стране.

<п> Негативни цели бројеви су бесконачни, тј. Нема ограничења колико негативно може бити негативан број. Међутим, постоји број који се сматра највећим негативним целом бројем заступљеном у рачунарима, који је -2.147.483.648.

<п> Овај број је познат као најнижа вредност која је представљена типом “Инт” у неким програмским језицима, као што је Ц и Јава. То је зато што се цели бројеви чувају у коначном количини бита, а најзначајнија је користи за представљање броја сигнала. Када је овај бит 1, број је негативан.

<п> Стога је -2.147.483.648 је највећи негативни цели број који се може заступљен на рачунару који користи врсту података “Инт”. Међутим, важно је напоменути да се овај број може разликовати у зависности од програма и врсте коришћених података.

<п> Укратко, највећи негативни цели број представљен у рачунару је -2.147.483.648. Овај број је најнижа вредност која је представљена врста података “Инт” у неким програмским језицима. Међутим, важно је запамтити да су негативни цели бројеви бесконачни и не постоји ограничење колико негативно може бити негативан број.