Који је проценат идеалне висцералне масти

<Х1> Шта је идеалан проценат висцералног масти?

<п> Висцерална масноћа је она која се накупља око унутрашњих органа као што су јетра, панкреас и црева. За разлику од поткожне масти, која је тек испод коже, висцерална масноћа повезана је са различитим здравственим проблемима као што су кардиоваскуларна болест, дијабетес типа 2 и метаболички синдром.

<п> Због тога је важно за одржавање процента висцералне масти на здравом нивоу. Али шта је идеалан проценат?

<Х2> Шта је проценат висцералне масти?

<п> Проценат висцералне масти је мера која указује на количину масти која се накупља око унутрашњих органа. Израчунава се путем испита слика, као што је израчунато томографија или магнетно средство за снимање.

<п> Ова вредност је изражена у квадратним центиметарима или скали од 1 до 59, а вредности изнад 59 указују на висок ризик за здравље.

<Х2> Шта је идеалан проценат висцералног масти?

<п> Не постоји јединствена вредност идеалног процента висцералног масти колико може да се разликује у зависности од старости, родних и индивидуалних карактеристика сваке особе. Међутим, према студијама и медицинским препорукама, сматра се здравим да има проценат висцералне масноће испод 100 цм² за мушкарце и испод 80 цм² за жене.

<П> Важно је напоменути да су ове вредности само референце и да свака особа треба да тражи медицинску праћење да би се појединачно проценила њихово здравље.

Како смањити проценат висцералне масти?

<п> Да бисте смањили проценат висцералне масти, потребно је усвојити здрав начин живота који укључује уравнотежену исхрану и редовну вежбу.

<п> Поред тога, важно је да се избегне прекомерна потрошња хране богате засићеним и транс мастима, као што су пржена храна, прерађена храна и брза храна. Одлучите се за дијету богат воћем, поврћем, поврћем, целокупним житарицама и мршавим протеинима могу помоћи у смањењу висцералне масти.

<п> Вјежбање, као што су аеробни и бодибилдинг, такође је пресудно за паљење калорија и смањење телесне масти, укључујући висцералну.

<Х2> Закључак

<п> Идеалан проценат висцералног масти варира према свакој особи, али препоручује се одржавање вредности испод 100 цм² за мушкарце и испод 80 цм² за жене. Да би се постигле и одржали ове вредности, важно је усвојити здрав начин живота, са уравнотеженом исхраном и редовном вежбањем.

<П> Увек запамтите да тражите лекарску савјету да појединачно процените своје здравље и добијете најбоље препоруке за ваш случај.