Који је развој бебе од 3 месеца

<Х1> Развој 3-мјеве-матичне бебе

<п> Први месец живота бебине су пуне открића и развоја. У 3 месеца старости много промена се већ могу приметити у малим. На овом блогу ћемо истражити развој бебе од 3 месеца и свих важних корака ове фазе.

<Х2> Развој мотора

<п> Стара беба од 3 месеца почиње да развија своје моторне вештине. У овој фази, он то већ може подићи главу када је на стомаку и подржава га неколико секунди. Такође је за њега такође да је почео да удари и снаћније помера ноге.

<п> Поред тога, беба почиње да открива своје руке и може донети предмете у уста. Такође може почети да се котрља са стране на страну, иако ова беба -ТО -БАБИ способност.

<Х2> Когнитивни развој

<п> Когнитивни развој 3-мјеве-мањина је и беба и изванредна. У овој фази почиње да препознаје породична лица и може се осмехнути када види познате људе. Беба такође почиње да следи предмете који се крећу очима и могу бити заинтересовани за живописне играчке и звукове.

<п> Важно је подстицати бебу у овој фази, нудећи играчке погодне за ваше године и интеракцију са њим на разиграни начин. Ово помаже у развоју когнитивних вештина и стварању афективних обвезница.

<Х2> Социјални и емоционални развој

<п> 3-мјеста -Одна беба такође почиње да развија своје социјалне и емоционалне вештине. У овој фази се може насмешити и смејати се као одговор на спољне подражаје као што су игре и наклоност. Беба такође може почети да вокализује више, емитујући звукове попут “ААА” и “ООО”.

<п> Важно је да родитељи и неговатељи стимулишу социјалну интеракцију са бебом, разговарајући, певају и играју се с њим. Ово помаже у емоционалном развоју и стварању афективних веза.

<Х2> Развој језика

<п> у 3 месеца, беба почиње да емитује разноврсније звукове и вокализације. Може да почне да се баца и имитира неке звукове које чује. Важно је разговарати са бебом и подстицати свој језик, чак и ако и даље не разуме значење речи.

<п> Поред тога, за бебу је уобичајено да почне више пажње посветити звуцима око њега и окренути главу према њима.

<Х2> Закључак

<п> Развој 3-мјеве -дне бебе је пун открића и достигнућа. У овој фази беба почиње да развија своје моторичке, когнитивне, социјалне и емоционалне вештине. Важно је правилно стимулисати бебу, нудећи подражаје и интеракције које су погодне за њихово доба.

<п> Запамтите да се свака беба развија на сопствени темпо, зато не брините ако ваша беба достигне ове кораке у различито време. Најважнија ствар је понудити љубав, негу и охрабрење на свој мали.