Који је симптом грла у грлу

<Х1> Симптоми грла штитника

<п> Тхироид је жлезда која се налази у регији за врат, одговоран за производњу хормона који контролишу метаболизам тела. Када постоји проблем штитњаче, уобичајено је да се неки симптоми манифестују, чак и у грлу.

<Х2> Цоммон Симптоми грла у грлу

<п> Симптоми штитне жлезде у грлу могу се разликовати у складу са врстом дисфункције жлезде. Неки од најчешћих симптома укључују:

<ул>
<ЛИ> <стронг> отеклина у врат у околини: Један од највидљивијих симптома грла штитњача је отеклина у вратском региону, познатом као голац. Ово отеклино може бити узроковано повећањем величине штитне жлезде због проблема као што је хипотиреоза или хипертиреоза.
<ЛИ> <стронг> Потешкоће за гутање: Грло у грлу може проузроковати осећај затезање или нелагоде када гута храну или течности.
<ЛИ> <стронг> промуклост: Хватавост је још један уобичајен симптом грла штитњаче. То је зато што се штитна жлезда налази у близини гласница, а свака промена у овом региону може утицати на глас.
<ли> <стронг> грлобоља: Неки људи са проблемима штитњаче могу да доживе грлобољу, слично обичном грлобољу.

<Х2> Остали симптоми штитне жлезде

<п> Поред грла -релираних симптома, штитњач може изазвати и низ других симптома, као што су:

<ул>
<ЛИ> <стронг> умор: Људи са проблемима штитњаче могу осећати стални умор чак и након лаку ноћ.
<ЛИ> <стронг> добитак или губитак тежине: промене у телесној тежини без очигледног разлога могу бити знак нефункције штитне жлезде.
<ЛИ> <стронг> промене хумора: нерегулисани штитњач може утицати на хормоналну равнотежу тела, изазивајући честе љутс.
<ЛИ> <стронг> Промјене у менструалном циклусу: Жене са витриним проблемима могу имати неправилности у менструалном циклусу.

<Х2> Када да видите лекара

<п> Ако презентујете грло – исправљени симптоми у грлу, важно је потражити ендокринолога. Овај професионалац специјализован је за дијагнозу и лечење болести штитњаче и може указивати на испитивања потребних за идентификацију проблема и започети правилно лечење.

<П> Запамтите да само лекар може прецизну дијагнозу и навести исправан третман за ваш специфични случај.