Који је једноставан интерес који је капитал од 7000

<Х1> Једноставно интересовање: Како израчунати?

<п> Ако тражите информације о једноставним интересовању и како израчунати, дошло је на право место! У овом чланку ћемо јасно и објективно објаснити како се ова врста интересовања ради и како израчунати коначну вредност капитала.

<Х2> Шта су једноставно интересовање?

<п> Једноставан интерес је облик накнаде за позајмљени или уложени капитал. За разлику од сложеног интереса, који се израчунавају на почетној вредности плус акумулирани интерес, једноставно се израчунавају само на почетној вредности.

<п> Другим речима, једноставно интересовање је фиксни проценат који се примењује на почетну вредност, а да се не разматрају интересовање у току током времена.

<Х2> Како израчунати једноставан интерес?

<П> Да бисте израчунали једноставно интересовање, потребно је знати три елемента: почетну вредност (или капитал), каматну стопу и време примене капитала.

<п> Формула за израчунавање једноставног интереса је:

<п> <стронг> ј = ц * и * т

<п> где:

<ул>
<ЛИ> <стронг> ј је каматна вредност;
<ЛИ> <стронг> ц је почетна вредност (капитал);
<ЛИ> <стронг> и је каматна стопа;
<ЛИ> <стронг> т је време када ће се применити капитал.

<П> Користимо пример да илуструјемо израчун једноставног интереса:

<п> Претпоставимо да имате капитал од 7.000,00 Р3 и желите да знате шта ће бити вредност интересовања након 2 године, с обзиром на каматну стопу од 5% годишње.

<п> Замена вредности у формули, имамо:

<п> ј = 7000 * 0,05 * 2

<п> ј = 7000 * 0,1

<п> ј = 700

<п> Стога ће вредност камата бити 700,00 УСД.

<Х3> Закључак

<п> Једноставан интерес је једноставан начин израчунавања накнаде за позајмљене или уложене капитала. Да бисте израчунали једноставне каматне стопе, једноставно користите формулу Ј = Ц * и * т, где је ј вредност интересовања, Ц је почетна вредност (капитал), ја је каматна стопа и Т времена када се примењује капитал .

<п> Важно је напоменути да једноставно интересовање не узима у обзир нагомилано интересовање током времена, што је основнији облик израчуна камата.

<п> Надамо се да је овај чланак био користан за боље разумевање како израчунати једноставне каматне стопе. Ако имате било каквих питања, оставите га у коментарима!