Који је језик Индонезије

<Х1> Који је језик Индонезије?

<п> Индонезија је земља која се налази у југоисточној Азији која се састоји од преко 17.000 острва. Са становништвом преко 270 милиона становника, то је четврта најјупероватнија земља на свету. Због своје етничке и културне разноликости, Индонезија има широк избор језика који се говоре широм земље.

<Х2> Званични језик

<п> Службени језик Индонезије је Индонезијски, такође познат и као Бахаса Индонежанин. То је стандардни облик Малаја који се широко говори у целом региону. Индонезијски се користи у свим аспектима живота у земљи, укључујући владу, образовање, медије и комуникацију између различитих етничких група.

<Х2> Остали говорни језици

<п> Поред Индонезије, у Индонезији се говори преко 700 регионалних и етничких језика. Неки од најчешћих језика укључују:

<ул>
<ЛИ> Јавански: Говори се углавном на острву Јава, је матерњи језик од око 40% индонезијског становништва.
<ЛИ> Недеља: Говори се углавном на острву Вестерн Јава, је други говорник у Индонезији.
<ЛИ> Батак: Спентирано је углавном на острву Суматре, подељен је у неколико варијанти, као што је Батак Тоба, Батак Мандалинг, Батак Каро, између осталог.
<ЛИ> Минангкабау: Говорио је углавном у провинцији Вестерн Суматра, познат је по свом матрилинеарну и етничком систему.
<ЛИ> Мада луде, говорио је углавном на острву зрелу, то је Аустронезија уско повезана са индонезијским.

<Х2> Значај индонезијских

<п> Индонезијски игра пресудну улогу у обједињавању земље, јер омогућава комуникацију између људи различитог етничког и језичког порекла. То је обавезно језик у школама и широко се учи у целој земљи. Поред тога, индонезијски се користи као искрени језик у многим ситуацијама, као што су пословни, туризам и друштвене интеракције.

Укратко, Индонезијски је званични језик Индонезије, али у земљи се говори много других регионалних и етничких језика. Језичка разноликост је упечатљива карактеристика Индонезије, што одражава своје богато културно и етничко наслеђе.