Ланено је лоше за стомаку

<х1> Истина о ланеном и стомаку

<п> Флоксеед је храна позната по здравственим бенефицијама, али многи људи имају сумње ако може бити штетно за стомаку. У овом чланку ћемо истражити ово питање и сазнаћемо да ли постоји ризик од конзумирања лана у пробавни систем.

<Х2> Шта је ланено?

<п> ланено је семе из линум уситситемамама постројења, познат и као постељина. Богат је влакнима, омега-3, протеинима и другим хранљивим материјама неопходни за правилно функционисање тела.

<Х2> ланено и стомак

<п> Постоје неке бриге о ланеном и стомаку. Неки извештаји сугерирају да ланеносење може проузроковати гастроинтестиналне нелагодности, као што је бол у стомаку, отеклини и пролив. Међутим, ове нуспојаве су ретке и обично се јављају код особа са пробавним осетљивошћу.

<п> Важно је напоменути да већина људи углавном толерише ланено. Ако се конзумира у адекватно и умјерено, може чак и искористити пробавно здравље због свог високог садржаја влакана.

<Х3> Предности ланеног семена за стомаку

<п> Флаксеед је одличан извор растворљивих и нерастворљивих влакана који помажу у исправном функционисању дигестивног система. Растворљива влакна помажу у регулисаном транзиту, спречавању опстипације, док нерастворљива влакна промовишу формирање здравих столица.

<п> Поред тога, ланено седиште такође има противупално и антиоксидативно својства, што може помоћи у смањењу упале у гастроинтестиналном тракту и заштити стомак од оштећења слободне радикале.

<Х2> Како конзумирати ланено сење сигурно

<П> Да бисте избегли могућу негу дигестивне нелагоде, препоручује се следити неке савете приликом конзумирања лана:

<О ол>
<ЛИ> Млеве ланено семе: Земаљски ланено је лакше пробавити и апсорбовати тело. Због тога се препоручује брушење семена пре него што их потроши.
<ЛИ> Конзумирање са течностима: пити пуно воде или друге течности када конзумирање лана може помоћи у њиховој пробави.
<ЛИ> Почните са малим количинама: Ако никада раније нисте конзумирали ланеносење, препоручује се почети малим количинама и постепено повећавати да бисте проценили толеранцију на телу.

<п> Увек је важно да се консултујете са здравственим стручњаком пре него што направите било какве промене у исхрани, посебно ако имате постојећи здравствени проблем.

<Х2> Закључак

<п> ланено је хранљива и корисна здравствена храна, укључујући дигестивни систем. Иако могу постојати извештаји о гастроинтестиналним нелагодима, ови ефекти су ретки и обично се јављају код особа са пробавним осетљивошћу. Потрошавање ланеног семена и умјерено и умјерено може донети неколико користи за стомаку и организам у целини.

<П> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц6567199/ "таргет =" _бланк "> хттпс: //ввв.нлм.них.гов/пмц / артицлес / ПМЦ6567199 /
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц4152533/ "таргет =" _бланк "> хттпс: //ввв.нлм.них.гов/пмц / артицлес / ПМЦ4152533 /

<реф> Слика: <а хреф = "хттпс: //ввв.фреепик.цом/вецторс/фоод "таргет =" _бланк "> Фоод Вецтор Створен од стране Мацровецтор – ввв.фрепик.цом