Лацтоферрина Шта је

<Х1> Лацтоферрина: Шта је и које су његове користи?

<п> Лацтоферрин је протеин присутан у мајчином млеку и другим телесним течностима као што су слина и сузе. Игра важну улогу у имунолошког система и има неколико здравствених предности.

<Х2> Предности Лацтеррина

<п> Лацтоферрин има антимикробне, противупално и антиоксидативне својства. Помаже у јачању имунолошког система борба против бактерија, вируса и гљивица. Поред тога, лактоферрин такође помаже у апсорпцији гвожђа од стране тела, доприносећи превенцији анемије.

<п> Студије су показале да лактоферрин може имати позитивне ефекте на различите здравствене услове, као што су:

<О ол>
<ЛИ> Респираторне инфекције: Латоферрин може помоћи у спречавању и лечењу инфекција дисајних путева попут прехладе и грипа.
<ЛИ> Проблеми од гастроинтестиналних: Лацтоферин може помоћи у лечењу инфламаторних цревних болести као што су Црохнов болест и улцерозни колитис.
<ЛИ> Проблеми са кожом: Лацтоферрин има антибактеријско и противупално својство и може бити корисно у лечењу акни, екцема и других услова коже.
<ЛИ> Превенција каријеса: Лацтоферрин може помоћи у спречавању формирања шупљине, инхибирајући раст каријеса који изазивају бактерије.

<Х2> Како добити Лацтоферрина?

<п> Латоферрин се може наћи у облику додатака прехрани, обично изведено из говеђег млека. Такође је присутно у неком храни, попут мајчиног млека, сира, јогурта и других млечних производа.

<п> Важно је нагласити да се лактоферрин не препоручује алергијским људима да се нетолеранција млекара или лактозе. Пре него што започнете употребу додатака лактоферрин, увек се препоручује консултација са лекаром или нутриционистом.

<Х3> Закључак

<п> Латоферрин је протеин са неколико здравствених користи, посебно за имуни систем. Може да помогне у борби против инфекција, гастроинтестиналних проблема, услова коже и спречавање каријеса. Међутим, важно је добити лактоферну из сигурних извора и увек следити смернице здравственог радника.

<П> Референце:

<О ол>
<ли> <а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц3586783/ "таргет =" _бланк "> хттпс: //ввв.нлм.них.гов/пмц / артицлес / ПМЦ3586783 /
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц3586784/ "таргет =" _бланк "> хттпс: //ввв.нлм.них.гов/пмц / артицлес / ПМЦ3586784 /

<реф> Слика: <а хреф = "хттпс: //ввв.екампле.цом/имагем-лацтоферрина "таргет =" _бланк "> хттпс: //ввв.екампле.цом/имагем-лацтоферрина <>

<ифраме срц = "хттпс: //ввв.екампле.цом/видео-лацтоферрина" ширина = "560" висина = "315" Фрамебордер = "0" Дозволи за дозволу>