Лима Перу Шта да радим

<Х1> Лима, Перу: Шта да радим у перуанским престоницама

<п> Лима, главни град Перу, је живо биће препун историје, културе и гастрономије. Са јединственим мешавинама аутохтоних, шпанских и афричких утицаја, Лима нуди различите активности и атракције за посетиоце. На овом блогу ћемо истражити неке од најбољих ствари које треба урадити у Лими.

<Х2> Перуански гастрономија

<п> Перуанска кухиња је позната широм света, а Лима је савршено место за испробавање укусних и јединствених јела. Будите сигурни да пробате цевицхе, тањир сирове рибе мариниране у соку од лимуновог и скоком лумо, мешавина меса, лука, парадајза и чипова. Поред тога, можете да посетите локална тржишта да испробате егзотично воће и свеже сокове.

<Х2> Возите се кроз историјски центар

<п> Историјски центар Лима је УНЕСЦО-ов светска баштина и куће се налази многе колонијалне зграде и древне цркве. Прошећите кроз Плаза де Армас, где ћете наћи Катедралу Лима и Владину палату. Будите сигурни да посетите Сан Франциско самостанак, који има подземне катакомбе и стару библиотеку.

<Х2> Музеји и уметност

<п> Лима има богату и културну сцену, са разним музејима и галеријама за истраживање. Ларцо музеј се налази импресивна збирка пре колумбијске уметности, укључујући керамику, накит и скулптуре. Музеј уметности Лима изложба савремених перуанских уметника, док Музеј савремене уметности представља привремене изложбе међународних уметника.

<Х2> Возите се кроз суседство Мирафлореса

<п> Мирафлорес је модерно и анимирано суседство у Лими, познато по својим прелепим пејзажима и узнемирени ноћни живот. Шетња кроз Кеннеди Парк, где ћете пронаћи пријатељске уличне мачке и уличне уметнике. Уживајте у ходању малецион, морским простором са задивљујућим погледом на Тихог океана.

<Х2> ТОУР ТО ПХАЦХАЦАМАЦ рушевине

<п> Неколико километара од Лима, пронађите рушевине Пацхацамац-а, бившег пре-интриере верског центра. Направите турнеју да истражите пирамиде, храмове и палате овог импресивног археолошког града. Обавезно посетите музеј Ситио, где можете сазнати више о историји и култури бивших становника Пацхацамац.

<Х2> Закључак

<п> Лима, Перу, нуди разне активности и атракције за посетиоце. Од перуанске кухиње до богате историје и културе, постоји нешто за све укусе. Обавезно истражите историјски центар, испробајте укусну локалну храну и уживајте у прелепим пејзажима Мирафлорес. Лима је заиста обавезна одредишта за љубитеље путовања.