лош мирис у грлу Шта да радим

<Х1> Лош мирис у грлу: Шта да урадите да бисте окончали проблем?

<п> Јесте ли се икада пробудили са лошим мирисом у грлу и нисте знали шта да радите? Овај проблем може бити прилично непријатно и срамотно, али срећом постоје неке мере које се могу предузети да се оконча лош мирис и одржавају орално здравље.

<Х2> Шта узрокује смрад у грлу?

<п> Лош мирис у грлу, такође познат и као халитоза, може проузроковати неколико фактора. Неки од главних је:

<О ол>
<ЛИ> Мал Оралне хигијене: Недостатак правилног четка зуба и језика може довести до накупљања бактерија које узрокују смрад;
<ЛИ> Стоматолошки проблеми: Каријери, гингивитис и инфекције уста могу допринети лошем мирису;
<ЛИ> Инфекције грла: тонсилитис, фарингитис и друге инфекције могу изазвати смрад;
<ЛИ> Гастроезофагеални рефлукс: рефлукс може довести до лошег мириса у грлу због стомачне киселине која се враћа у једњак;
<ЛИ> Потрошња хране са јаким мирисом: храна попут белог лука, лука и кафа може оставити непријатан мирис у грлу.

<Х2> Како да окончате лош мирис у грлу?

<п> Да бисте прекинули смрад у грлу, важно је идентификовати узрок проблема и усвојити нека мерења. Погледајте неке савјети:

<Х3> Држите добру оралну хигијену

Четкајте зубе најмање два пута дневно користећи четкицу за меку четкицу и флуоридну пасту за зубе. Не заборавите да и четкате језик, јер је у њему и накупљају многе бактерије. Свакодневно користите конац и направите средство за испирање уста са испирањем уста.

<Х3> Посетите стоматологу редовно

<п> Извршите рутинске стоматолошке консултације за верификацију оралног здравља и третирање могућих проблема као што су шупљине и гингивитис.

<Х3> Третирајте инфекције грла

<п> Ако имате инфекције грла, попут тонилитиса или фарингитиса, важно је потражити медицинску помоћ да бисте примили правилан третман. Употреба антибиотика може бити неопходна.

<Х3> Избегавајте снажну храну од мириса

<П> Смањите потрошњу хране као што су бели лук, лук и кафа, што може оставити непријатан мирис у грлу. Одлучите за блажицу и свежу храну.

<Х3> Цонтрол гастроезофагеал рефлукс

<п> Ако патите од гастроезофагеалног рефлукса, важно је усвојити мере за контролу проблема, као што је избегавање масне и зачињене хране, не лежите одмах након оброка и подигните наглављу у сањку током сна.

<Х2> Када потражити лекара?

<п> Ако чак и након усвајања ових мера, смрад у грлу и даље постоји, важно је тражити лекара или стоматолога. Они ће моћи да процене ваш случај и указују на најприкладнији третман.

<п> Не заборавите да је превенција увек најбољи лек. Држите добру оралну хигијену, редовно посећујете стоматолога и побрините се за своје здравље уопште. Тако да можете избећи смрад у грлу и уживати у здравом и свежим устима.