Маизена Кажлица држи црево

<Х1> Мунгау де маизена: Митови и истине о затвори

<Х2> Шта је затвор?
<п> ЦОНСИПАЦИЈА, позната и као опстипација, је чест проблем који утиче на многе људе. Долази када постоје потешкоће у евакуирању измена, што резултира сувим и очврснутим столицама.

<Х2> Маизена каша: Виллофе или Алли?
<п> Постоји много митова око Маизене каше и њен однос са опстипацијом. Неки верују да је потрошња Маизена каше може погоршати проблем, док други тврде да може помоћи у ослобађању симптома.

<Х3> Маизена кања и влакна
<п> Маизена, позната и као кукурузни штар, је састојак ниског влакана. Влакна су важна за правилно функционисање црева јер помажу да повећају јачину столице и олакшавају цревни транзит.
Стога, ако пате од опстипације, препоручује се укључивање влакана -рицх на храну у исхрани, као што је воће, поврће и цела зрна, уместо да конзумира само кашу за кукурузни строј.

<Х3> Важност хидратације
<п> Поред одговарајуће исхране, хидратација такође игра кључну улогу у борби против опстипације. Пијење довољно воде помаже у омекшавању столице и олакшава пролазак кроз црева.
<п> Стога је важно остати хидриран и пити најмање 2 литре воде дневно, без обзира на потрошњу Маизена каше.

<Х2> Остали савети за ублажавање опстипације
<О ол>
<ли> Редовно вежбајте физичку активност, јер вежба подстиче функционисање црева.
<ли> Избегавајте прекомерну потрошњу прерађене и богате хране јер могу да допринесу затворивању.
<ЛИ> Успоставите редовну рутину евакуације, резервишите одговарајуће време да одете у купатило.
<ЛИ> Погледајте лекара или нутрициониста за персонализоване смернице на исхрани и начину живота.

<Х2> Закључак
<п> Маизена каша није нужно некадашњи негативац за патинке за опстипацију, али ни то није чудесно решење. Важно је усвојити уравнотежену исхрану, богату влакнима и остати хидрирани да би се осигурало правилно функционисање црева.
<п> Ако се суочавате са постојаним проблемима за опстипацију, препоручује се тражење смерница од здравственог радника да идентификује узрок и прими одговарајуће лечење.