Макимоно Шта је

<Х1> Шта је Макимоно?

<п> Макимоно је типично јело јапанске кухиње, такође познат као омотани суши. Направљен је са морским листовима морске воде (НОРИ), каљеном рижом и разним састојцима, као што су сирове рибе, поврће, воће и морски плодови.

<Х2> Како је Макимоно урадио?

<п> Да бисте направили Макимоно, прво је потребно припремити пиринач, што би требало да се куха и зачињено пиринчем, шећером и солином соли. Тада се Нори Алга поставља на бамбусов тренерку која се зове Макису, а танки слој риже се шири над њим.

<п> Тада су жељени састојци постављени на пиринач, као што су кришке сирове рибе, краставац, авокадо, козице, између осталих. Бамбусов тренеркивач користи се за увијајући Макимоно, формирајући уски цилиндар.

<Х3> Макимоно типови

Постоји неколико врста Макимона, по сваком са различитим састојцима и припремама. Неки од најпопуларнијих су:

<О ол>
<ЛИ> Маки Сусхи: Најчешћа, направљена са Нори алгама, пиринчем и једним састојком у центру;
<ЛИ> Урамаки: Такође познат као обрнути суши, направљен је са Нори алгама изнутра и пиринчем са спољашње стране;
<ЛИ> Футомаки: дебљи Макимоно, са неколико састојака у центру;
<ЛИ> Хосомаки: тањи Макимоно, са само једним састојем у центру;
<ЛИ> Темаки: Нори -стуффурен Нори конус напуњен рижом и састојцима.

<Х2> Како јести Макимоно?

<п> Макимоно се обично послужује у кришки, исечене на мање величине да би олакшали потрошњу. Може се пратити соја сосом (Схоиу), Васаби (јак корен) и конзервирани ђумбир (чистач).

<п> Уобичајено је да једете цео Макимоно одједном, избегавајући га на пола. Поред тога, важно је јести рукама или хашисима (јапанским штаповима), избегавајући употребу прибора.

<Х2> Радиоциознисти о Макимоно

Макимоно је један од најпопуларнијих облика сушија у Јапану и широм света. Поред тога, то је свестрано јело јер омогућава комбинацију различитих састојака, испуњавање различитих укуса и ограничења исхрани.

<п> Важно је напоменути да би Макимоно требало да се потроши свеже јер сирови састојци могу брзо да се поквари. Стога се препоручује куповина или конзумирање у поузданим местима, где су гарантована хигијена и квалитет хране.

<П> Испробајте различите врсте Макимона и откријте нове укусе јапанске кухиње!