Марие Лоуисе Мурпхи

<Х1> Марие Лоуисе Мурпхи

<п> Марие Лоуисе Мурпхи је био познати модел и љубавник краља Лоуис КСВ из Француске. Рођен 1737. године, Марие Лоуисе је била позната по својој лепоти и шарму, што ју је учинило омиљеним краљем.

<Х2> Животни Мурпхи Марие Лоуисе

<п> Марие Лоуисе рођена је у скромној породици у Француској. Открио га је сликар по имену Францоис Боуцхер, који је био импресиониран њеним изгледом и позвао је да му постави. То је било кроз ове слике које је Марие Лоуисе ухватила пажњу краља Лоуис КСВ-а.

Краљ је био одушевљен лепотом Марие Лоуисе и одвео ју је на суд као свог љубавника. Постала је један од неколико љубавника краља, али био је један од најпознатијих и најповољнијих. Њихов однос је трајао десет година.

<Х3> Утицај Марие Лоуисе

Као краљев љубавник, Марие Лоуисе је имала значајан утицај на француски суд. Била је позната по екстравагантном модном и луксузном начину живота, што је утицало на моду времена. Многе жене су покушале да имитирају свој стил и облаче се попут ње.

<п> Поред тога, Марие Лоуисе је такође позната по својој интелигенцији и увиду. Често је саветовала краља у политичким питањима и сматрана је поверљивом у близини њега.

<Х2> Марие Лоуисе’с Легаци Мурпхи

<П> Упркос свом утицају на француски суд, Марие Лоуисе’с Легаци Мурпхи се углавном памти због своје лепоте и њене везе са краљем Лоуисом КСВ-ом. Иммортализована је на неколико познатих слика, укључујући “Дианово купање” Францоис Боуцхер.

<п> Марие Лоуисе је преминула 1814. године у доби од 77 година. Ваш живот и даље фасцинира историчари и љубитеље историје Француске до данас.

<Реф> Извор: <а хреф = "хттпс: //ввв.екампле.цом "> хттпс: //ввв.екампле.цом

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.екампле.цом" ширина = "500" висина = "300">