Марцос Понтес Шта је то урадио као министар

<Х1> Марцос Понтес: Шта сте радили као министар

<п> Марцос Понтес, први бразилски астронаут који је ишао у простор, такође је имао политичку каријеру као министар. У овом блогу ћемо истражити главна достигнућа моста током вашег мандата као министра.

<Х2> Именовање као министар

<п> у јануару 2019. године Марцос Понтес именовали су председник Јаир Болсонаро као министар науке, технологије, иновација и комуникација. Његово именовање је сматрано стратешким избором, с обзиром на искуство мостова као астронаута и његовог инжењерског тренинга.

<Х2> Приоритети и пројекти

Као министар, Марцос Понтес је приоритетан да би промовисао научни и технолошки развој Бразила. Желео је да ојача партнерства са истраживачким институцијама и универзитетима, као и подстичу иновације и предузетништво.

<Х3> Истраживачке инвестиције

<п> Једна од главних акција мостова као министра је пораст инвестиција у истраживању. Тражио је средства за финансирање научних и технолошких пројеката у различитим областима, као што су здравље, енергетике, пољопривреда и животна средина.

<Х3> Промоција иновације

<п> Понтес је такође радило на промоцији иновација у земљи. Подстакао је пренос старта и технологије у продуктивни сектор. Поред тога, покушао је да успостави међународна партнерства за јачање иновација у Бразилу.

<Х2> Легација и препознавање

<п> Рад Марцоса Понтеса како је министар препознат национално и међународно. Његов наступ је хвалио за промоцију научног и технолошког напретка Бразила, као и охрабрујући формирање нових научника и истраживача.

<П> Након што је напустио место министра, Понтес и даље ради у области науке и технологије, желећи да допринесу развоју земље.

<Х2> Закључак

<п> Марцос Понтес оставио је важну заоставштину као министар науке, технологије, иновација и комуникација. Његов наступ је обележио охрабривање истраживања, иновација и међународних партнерстава. Његов рад је допринео научном и технолошком напретку Бразила, остављајући позитиван утицај на то подручје.