Мачка са бувом шта да ради

<Х1> Мачка са бувама: Шта да радим?

<П> Имати кућне љубимце је дивно искуство, али нажалост понекад могу бити заражене бувама. Бухе су мале паразите који се хране животињским крвљу и могу проузроковати нелагодности и здравствене проблеме за вашу мачку. У овом чланку ћемо разговарати о чему да радимо ако ваша мачка има буве.

<Х2> Идентификација бува

<п> пре него што започнете било који третман, важно је да будете сигурни да ваша мачка заиста има буве. Бухе су мали смеђи инсекти који се могу видети како скачу у животињску кожу. Такође, можете приметити мале црне тачке, које су измет бува, у областима у којима се мачка обично одмара.

<Х3> Третирање бува

<п> Постоји неколико опција лечења бува у мачкама. Један од њих је употреба анти -Апулгас производа као што су шампони, спрејеви и овратници. Ови производи обично садрже супстанце које убијају буве и помажу у спречавању будућих инфестација.

<п> Друга опција је употреба оралних антипулга лекова. Ови лекови се орално дају и делују убијањем мачака које угризују мачку. Често имају дужи радња од актуелних производа.

<п> Поред тога, важно је и за лечење окружења у којем мачка живи. Бухе се могу сакрити у простирцима, намештају и другим местима у кући. Стога се препоручује редовно да се кућа аспирише и опере постељину мачје са топлом водом.

<Х2> Превенција бува

<П> Спречавање инфестација бува је пресудно за одржавање ваше мачке здраве. Поред антипулгоса, можете да усвојите неке мере да спречите да ваша мачка контактира ове паразите.

Један од њих је да задржи животну средину и без бува. Ово редовно укључује аспирацију кућу, прање мачјег постељине и одржавање баште без бува и крпеља.

<п> Такође је важно задржати мачку даље од заражених подручја, као што су паркови и баште са многим животињама. Избегавање контакта са уличним мачкама такође може помоћи у спречавању инфестација.

<Х2> Закључак

<П> Имати мачку са бувама може бити проблем, али на срећу постоји неколико опција за лечење и превенцију. Ако ваша мачка има буве, обратите се ветеринару да бисте добили посебне смернице за вас. Не заборавите да третирате околину у којем мачка живи како би се избегла поновна улагања. Помоћу пажње и пажње, своју мачку можете ослободити бува и здрава.