Монилиасе Шта је

<Х1> Монилиасе: Шта је и како лечити?

<п> Монилиасе, познат и као кандидијаза, инфекција је проузрокована гљивицама Цандида Албицанс. Ова инфекција може утицати на различите делове тела, попут уста, коже, нокти и гениталних органа.

<Х2> Симптоми монилиасе

<п> Симптоми монилиасе могу се разликовати у складу са погођеним регионом. У устима, на пример, уобичајено је посматрати беле плоче на језику, образи и небо уста. У гениталним регионима симптоми укључују свраб, црвенило, пражњење и бол током односа.

<Х2> Монилиасе третман

<п> Лечење монилиасе обично укључује употребу антиглунгала, који се могу применити оралним, актуелним или интравенским, у зависности од тежине инфекције. Поред тога, важно је усвојити одговарајуће хигијенске мјере и избећи употребу уске и влажне одеће која може да фаворизује раст гљивице.

<Х3> Превенција Монилиасе

<п> Да бисте спречили монилиасе, важно је одржавати добру личну хигијену, посебно у регионима склонији инфекцији, као што су уста и генитални органи. Поред тога, препоручује се да се избегне употреба уска и влажне одеће, редовно мењајући купаће снимак и избегавајте интимни контакт са зараженим људима.

<стронг> Радозналост:

<п> Да ли сте знали да Монилиасе такође може утицати на животиње? Пси и мачке, на пример, могу развити инфекције Цандида Албицанс у ушима, кожи и ноктима. Стога је важно бити свестан знакова инфекције и потражити ветеринар ако је потребно.

<О ол>
<ЛИ> Лечење монилизе код животиња
<ЛИ> Симптоми монилизе код животиња
<ЛИ> Превенција животиња Монилиасе

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> погођена регија
<Хх> Симптоми
<Хх> Лечење


<тди>
<Тр>
<ТД> Боца
<ТД> Беле плоче, бол приликом гутања
<ТД> Орални антифунгални

<Тр>
<ТД> Генитални орган
<ТД> Свраб, црвенило, пражњење
<ТД> Топични антифунгалци

<Тр>
<ТД> Наилс
<ТД> Пилинг, жута
<ТД> Топични или орални антифунгалс


<а хреф = "хтт: //ввв.екампле.цом "> Сазнајте више о монилиаасе

<РЕФ> Извор: Институт за дерматологију

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/киз123" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>