мотумба шта то значи

<Х1> Мотумба: Откријте значење овог афро-бразилског поздрава

<п> Јесте ли чули за “мотумба”? Ова реч има афричко порекло и широко се користи у афричким матрикнути религијама, као што су Цандомбле и Умбанда. У овом чланку ћемо истражити значење и важност овог поздрава. Следите!

<Х2> Шта је мотумба?

<п> Мотумба је реч о пореклу Банту, што значи “добро јутро” или “добре поподне” на неким афричким језицима, као што је Кимбундо и Кицонго. У афро-бразилском верским контексту, мотумба је поздрав који се користи за поздрав Орисхеса, духовних субјеката који су обожавани у овим религијама.

<Х3> Значај честитке мотума

<п> Поздрав мотемба је начин успостављања везе са Орисхесом и демонстрирање поштовања и поштовања ових ентитета. Користи га и афро-бразилске религије и људи који похађају ове просторе у потрази за духовном оријентацијом.

<п> <строга> Поред тога, Поздрав мотумба се такође може користити и међу практичарима афричких матричних религија, као облик обостраног усаглашености и идентификације.

<п> <спан> Важно је напоменути да је поздрав мотума није ограничено на верско окружење. Може се користити у различитим дневним ситуацијама, као начин поздрављања и пожељним добрим енергијама некоме.

<О ол>
<ЛИ> Порекло и историја Потребе за мотемба
<ЛИ> Како се користи мотумба поздрав
<ЛИ> Остали афро-бразилски поздрави
<ЛИ> Важност поштовања афричких матричних религија

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Порекло и историја Поздрав од мотума
<Х> Како користити мотумба поздрав


<тди>
<Тр>
<ТД> Поздрав мотумба има своје корени у Банту језицима, које је донео поробљени Африканци у Бразил током колонијалног периода. Овај поздрав је прилагођен и уграђен у афро-бразилске верске праксе, добијајући духовно и културно значење.
<ТД> Да бисте користили Потребе Мотумба, само изговорите реч са поштовањем и искреношћу. Може се праћено поштовањем пуцања, попут мале главе нагиба или поздрав са рукама.


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>