моја мачка је сломила задњу шапу шта да ради

<Х1> Моја мачка је сломила задњу шапу: шта да радим?

<П> Имати кућног љубимца је дивно искуство, али нажалост, могу се догодити несреће. Ако вам је мачка сломила задњу шапу, важно је брзо да делује да осигура добробит и опоравак вашег мачака. У овом чланку ћемо се бавити шта да радимо у случају прелома на задњој шапи ваше мачке.

<Х2> Препознавање прелома

<п> пре него што предузмете било коју меру, важно је препознати да ли је ваша мачка заиста сломила задњу шапу. Неки уобичајени знакови лома укључују:

<ул>
<ли> Интензивни бол;
<ли> отеклина;
<ЛИ> Немогућност подржавања шапе на под;
<ЛИ> Видљива деформација;
<ЛИ> Манукеира;
<ЛИ> Цхивер или Меов у боли.

<п> Ако приметите било који од ових знакова, ваша мачка ће вероватно претрпела прелом на задњој шапи.

<Х2> Прва помоћ

<п> Када идентификује прелому, важно је преузети неке мере прве помоћи пре него што вам мачка преузмете ветеринару. Ево неких савета:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Држите мирни: нормално је да се брине, али покушајте да се смирите како не бисте даље нагласили своју мачку.
<ЛИ> <стронг> имобилизовати шапу: ако је могуће, покушајте да имобилизујете сломљену шапу са импровизованим слојем. Користите комад картона или танких плоча за стабилизацију шапе.
<ЛИ> <стронг> Избегавајте нагли покрети: При транзицији ваше мачке, избегавајте нагли покрети који могу проузроковати више боли или погоршавајући прелому.
<ЛИ> <стронг> Донесите ветеринару: Чак и ако сте имобилизовали шапу, од суштинског је значаја да што пре одведете мачку у вези са ветерином. Само професионалац може прецизирати прецизну дијагнозу и навести правилно лечење.

<Х2> Ветеринарска третмана

<п> Након достизања ветеринара, ваша мачка ће подвргнути потпуној процени. Ветеринар може затражити тестове слике као што су радиографи да потврде прелом и одредити најбољи третман.

<п> Третман за задњу лом шапе може се разликовати у зависности од типа гравитације и лома. У неким случајевима, операција је можда потребна за исправљање прелома и поправити кости игле, плоче или вијке. У осталим случајевима, може бити довољно конзервативног третмана, као што је употреба малтера или малтера.

<п> Поред тога, ветеринар може да пропише лекове за ублажавање болова и спречавају инфекције. Важно је следити све ветеринарске смернице и осигурати да ваша мачка има сигурно и мирно окружење да се опорави.

<Х2> Опоравак и нега куће

<п> Опоравак стражње преломе шапе може потрајати неколико недеља или чак месецима, у зависности од случаја. Током овог периода, од суштинског је значаја да се обезбеди одговарајућа нега за своју мачку:

<ул>
<ЛИ> Држите мачку у мирној и тишиној атмосфери;
<ЛИ> Спречите мачку да скаче или направи нагли покрети;
<ЛИ> Управљајте лековима прописаним ветеринаром;
<ЛИ> Наведите уравнотежену и квалитетну исхрану;
<ЛИ> Реализе Цхуративе или Екранге Тала у складу са ветеринарским вођством;
<ЛИ> Распоред пратите консултације са ветеринаром за процену опоравка.

<п> Запамтите да је сваки случај јединствен, а време опоравка може варирати. Стога је неопходно да следите све ветеринарске смернице и пружите потребну подршку вашој ЦАТ-у током процеса опоравка.

<Х3> Закључак

<п> Ако је ваша мачка сломила задњу шапу, важно је брзо дјеловати и тражити ветеринарску помоћ. Препознавање прелома, предузимање мера прве помоћи и након лечења који је наведен од стране ветеринара су суштински кораци да се осигура опоравак вашег мачака. Имајте на уму да време опоравка може варирати, али са правилном пажњом, ваша мачка се може потпуно опоравити и поново уживати у здравом и срећном животу.