мојуба шта то значи

<Х1> Значење Мојуба

<П> Јесте ли чули за Мојуба? Ова реч има афричко порекло и широко се користи у афро-бразилијској култури, посебно у Цандомбле-у. На овом блогу ћемо истражити значење и значај МОЈУБЕ у овој религији.

<Х2> Шта је Мојуба?

<п> МОЈУБА је поздрав и поштовање направљен у Орисхес, божанске субјекте који су обожавани у Цандомбле-у. То је облик поштовања и поштовања богова, што представља везу између света духа и земаљског света.

<п> Ова реч потиче у језику Иоруба, један од афричких језика које су робови донели у Бразил током колонијалног периода. У Иоруби “Мојуба” значи “кривим пре тебе”.

<Х3> Како је урадио Мојуба?

<п> Мојуба се изводи кроз гесте и речи. Генерално, особа која наступа мојуба се савија, постављаћи руке на под или га додирује челом, док је изговорио поздрав.

<п> Поред тога, уобичајено је да понуде орисхису током Мјејубе, попут хране, пића и симболичких објеката. Ове понуде су начин демонстрирања захвалности и успостављањем размене односа са божанством.

<стронг> Важност Мајубе у Цандомбле-у

<п> Мојуба је основна пракса у Цандомбле-у, јер представља поштовање и поштовање за Орисхес. То је начин успостављања духовне везе и јачања веза са божанством.

<п> Поред тога, МОЈУБА је такође облик признавања афричке пореке и афро-бразилске културе. То је начин одржавања традиције жива и очување идентитета народа који су доведени као робови у Бразил.

<О ол>
<ЛИ> Мојуба је поздрав и побожан према Орисхасу.
<ЛИ> Понаже се у језику Иоруба.
<ЛИ> Изводи се кроз гесте и речи.
<ЛИ> То је начин успостављања духовне везе.
<ЛИ> Одржава идентитет афричких народа.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Сродни услови
<Хх> Значи


<тди>
<Тр>
<ТД> Цандомбле
<ТД> Афро-бразилска религија која обожава Орисхес.

<Тр>
<ТД> Орикас
<ТД> Божанским субјектима обожавани у Цандомбле-у.

<Тр>
<ТД> Иоруба
<ТД> Афрички језик који је робови донио Бразил.


<п> Укратко, МОЈУБА је поздрав и поштовање на Орикас, одржан у Цандомбле-у. То је начин успостављања духовне везе и очувања идентитета афричких народа. Надам се да је овај блог помогао да разјасни значење и значај Мојуба!

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>