Музеј ИПиранга-а шта је то било раније

<Х1> Музеј ИПиранга: Шта је то било раније?

<п> Музеј ИПиранга, званично познат као Музеј Паулиста Универзитета Сао Пауло, један је од главних знаменитости града Сао Пауло. Смештен у суседству ИПиранга, Музеј се налази историјска и културна колекција која приказује историју Бразила.

<Х2> Историја музеја ИПиранга

<п> Музеј ИПиранга отворен је 7. септембра 1895. године, у прослави стогодишњице независности Бразила. Зграда која је куће Музеј је дизајнирала италијански архитекта Томмасо Гаудензио Бези и сматра се прекретницом у неокласицичној архитектури у земљи.

<п> Пре него што је постао музеј ИПиранга, садрзао је Сао Пауло Цоллеге, основао 1825. године. Колеџ је био једна од првих високошколских установа у Бразилу и имала је као илустроване личности као што су Руи Барбоса и Јосе Бонифацио де Андрада Е СИЛВА. .

<Х3> Шта је био факултет Сао Пауло?

<п> Колеџ са Сао Паулом основао је Дом Педро И, први цар Бразил, са циљем формирања интелектуалне и политичке елите за земљу. Факултет је понудио хуманистичке знаности, науке и течајеве филозофија и предложен је да обучи квалификоване стручњаке да раде у различитим областима владе и друштва.

<п> Поред тога, факултет Сао Паула такође је смео библиотеку са колекцијом од преко 20.000 свезака, који је касније уграђен у збирку Музеја ИПиранга.

<стронг> Трансформација у музеј

<П> Након затварања Цоллегеа Сао Пауло, зграда је подвргла неке трансформације док није постала музеј ИПиранга. Током уставности 1932. године, зграда је коришћена као болница у кампањи која ће служити ратним повредама.

<п> 1963. Музеј ИПиранга је навео Институт националног историјског и уметничког наслеђа (ИПХАН) и од тада је поднео неколико обнових обнова и проширења за кућу сакупљања и понудити боље услове за посете својим посетиоцима. П>

<О ол>
<ЛИ> Збирка музеја ИПиранга
<ЛИ> Сталне и привремене изложбе
<ЛИ> Образовне и културне активности
<ЛИ> Посета и распореди

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<хх> година
<Хх> Посета


<тди>
<Тр>
<ТД> 2018
<ТД> 500.000 посетилаца

<Тр>
<ТД> 2019
<ТД> 600.000 посетилаца

<Тр>
<ТД> 2020
<ТД> Суспендована посета због пандемије


<а хреф = "хттпс: //ввв.мусеудоипиранга.орг.бр.бр.бр.Нар Таргет =" _бланк "> Посетите званичну веб страницу Музеја ИПиранга

<РЕФ> Извор: ИПИРАНГА МУСЕМ

<п> Надамо се да је овај блог помогао да разјасни шта је ИПИранга музеј пре него што је постао један од главних музеја Бразила. Ако имате било каквих питања или желите да делите било које додатне информације, оставите свој коментар испод.