Музика која представља Бразил

<Х1> Песме које представљају Бразил

<п> Бразил је познат широм света због своје богате музичке културе. Разноликост ритмова и стилова у земљи одражава комбинацију утицаја и мноштво њеног становништва. На овом блогу ћемо истражити неке песме које представљају Бразил и његов културни идентитет.

<Х2> Самба

<п> Самба је један од најамичнијих музичких жанрова у Бразилу. Првобитно из Рио де Жанеиро, Самба је позната по својим заразним ритм и писмима које приказују свакодневни живот и емоције бразилског народа. Велика имена попут Цартола, Ноел Роса и Мартинхо Да Вила су референце у Бразилску Самбу.

<Х2> Босса Нова

<п> Босса Нова је музички стил који се појавио крајем 1950-их у Рио де Жанеиру. Карактерише се њеним меканим хармонијом и поетским словима, Босса Нова освојила је свет са уметницима као што је Том Јобим, Јоао Гилберто и Винициус де Мораес. Песме попут “Гирл оф Ипанема” и “Аррива де Саудаде” су прави класике бразилске музике.

<Х2> Форро

<п> Форро је типичан темпо североисточно од Бразила. Својом текстовима који говоре о љубави, странци и североисточне традиције, Форро је један од најугласнијег израза бразилске културе. Луиз Гонзага, познат као краљ Баиао, једна је од великих икона Бразилског форро.

<Х2> Функ Цариоца

<п> Функ Цариоца је музички стил који је рођен у фавелама Рио де Јанеиро-а. Са електронским откуцајима и писмима које приказују стварност заједница, Цариоца Функ је постала национална и међународна појава. МЦС попут Анитте, Лудмилла и Него чине Борел су неки од представника Функ Цариоца.

<Х2> МПБ

<п> Бразилска популарна музика, или МПБ, је жанр који обухвата различите музичке стилове, као што су Самба, Босса Нова, Роцк, Поп и Реггае. МПБ је познат по својим песничким текстовима и музичким квалитетом својих уметника. Имена попут Цхицо Буаркуе, Цаетано Велосо и Елис Регина су референце МПБ-а.

<Х3> Закључак

<п> Бразилска музика је истински приказ културне разноликости земље. Од Самбе до Функ Цариоца, пролазећи Босса Нова, Форро и МПБ, сваки музички стил доноси део бразилског идентитета. Ове песме су само неке од многих које представљају Бразил и њену богату музичку културу.